Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Exit poll: Τι δείχνει το νέο κύμα μετρήσεων

Exit poll: Τι δείχνει το νέο κύμα μετρήσεων

Καθαρή διαφορά ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα δείχνει και το νέο κύμα μετρήσεων του Exit poll.
Σαφές προβάδισμα για το τρίτο κόμμα σε σχέση με αυτά που ακολουθούν.
Δυο μη κοινοβουλευτικά κόμματα μπορεί να κάνουν την έκπληξη.
Στις 19.00 το αποτέλεσμα του Exit poll, μετά τις 21.00 η πρώτη επίσημη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Και το δεύτερο κύμα των exit poll σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr παρουσιάζει την ίδια εικόνα με το πρώτο. Η μοναδική διαφορά είναι ότι δυο μη κοινοβουλευτικά κόμματα φαίνεται να κινούνται πέριξ του 3% και άρα να διεκδικούν με αξιώσεις έδρα από την δεύτερη κατανομή.

Από τις 07.00 είναι σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία, και παράλληλα με αυτήν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων έχουν οργανώσει το μεγάλο exit poll, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν στις 19.00. Σύμφωνα, λοιπόν, με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του newsit.gr, από την επεξεργασία των δεδομένων του δεύτερου κύματος του exit poll, φαίνεται το πρώτο κόμμα να έχει καθαρό προβάδισμα από το δεύτερο, ενώ το τρίτο κόμμα έχει επίσης καθαρή διαφορά από τα υπόλοιπα που ακολουθούν.

Καλύτερη εικόνα για την τάση του εκλογικού σώματος βεβαίως θα υπάρξει στις 19.00 ακριβώς μετά την οριστική επεξεργασία των δεδομένων του exit poll.

Το newsit.gr γνωρίζει τα ακριβή στοιχεία του exit poll, αλλά σεβόμενο την εκλογική διαδικασία και τους νόμους που τη διέπουν, δεν τα δημοσιοποιεί. Άλλωστε, και στο παρελθόν, έχει παρατηρηθεί ότι οι τελευταίες ώρες της ψηφοφορίας μπορεί να διαμορφώσουν άλλη εικόνα από την αρχική. 

Το newsit.gr, πρώτο στη μάχη της ενημέρωσης, σήμερα Κυριακή 26 Μαϊου 2019 θα παρουσιάσει στις 19.00 το Exit Poll 2019, και στη συνέχεια, με συνεχή ροή, θα σας ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις. Το newsit.gr, με εκτενή ρεπορτάζ από τα επιτελεία των κομμάτων και των υποψηφίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων θα σας μεταφέρει τον παλμό από το κέντρο των εξελίξεων.

ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ 2019 – ΜΑΘΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Με την ταχύτητα και την εγκυρότητα του Newsit.gr, οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται άμεσα για το τι συμβαίνει μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, όπου θα προβληθεί και το exit poll από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και την εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών 2019 λίγο αργότερα, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις