Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019 – ΝΔ: «Ευρωψηφοδέλτιο με δυναμισμό, ανανέωση και ενότητα»

Ευρωεκλογές 2019 – ΝΔ: «Ευρωψηφοδέλτιο με δυναμισμό, ανανέωση και ενότητα»
Φωτογραφία InTime News

Η υποψηφιότητα της Βίκυς Φλέσσα ήταν αυτή που έκλεισε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, καθώς ανακοινώθηκαν και οι 42 υποψήφιοι για τη μάχη της 26ης Μαΐου και θα παρουσιαστούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ειδική εκδήλωση το απόγευμα της Κυριακής στον «Ελληνικό Κόσμο».

Όπως λένε στην οδό Πειραιώς, πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο που ενώνει, αποπνέει δυναμισμό και κυρίως ανανέωση. Συμβολίζει δε την κρισιμότητα της πολιτικής μάχης που θα δοθεί στις ευρωεκλογές του Μαΐου τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, ενώ χαρακτηριστικό του ευρωψηφοδελτίου είναι ακριβώς ότι αποτελείται από προσωπικότητες που εκπροσωπούν όλες τις ηλικίες, τις κοινωνικές ομάδες, αλλά και το πολιτικό φάσμα. Έρχεται δε σε ευθεία αντιπαραβολή με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο στη ΝΔ θεωρούν ότι είναι ένα στενά κομματικό ψηφοδέλτιο, ενώ η υπόθεση Λοΐζου, η υποψηφιότητα Λάμπρου και η παρ’ ολίγον αποπομπή Κουρουμπλή είναι ζητήματα ενδεικτικά της διαφοράς ποιότητας ανάμεσα στα δύο ευρωψηφοδέλτια.

Όπως είναι ήδη γνωστό, επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές έχει τεθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα είναι βέβαια και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Τις επόμενες εβδομάδες κι έως το Πάσχα θα ενταθούν οι περιοδείες των υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη, όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Μητσοτάκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη χαλαρή ψήφο και την αποχή. Άλλωστε, ο στόχος που έχει θέσει ο πρόεδρος της ΝΔ για μια ευρεία νίκη στις ευρωεκλογές, η οποία θ’ αποτελέσει πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές, θα επιτευχθεί μόνο μέσα από αυτό το πρίσμα.

Στη ΝΔ, εξάλλου, επικρατεί ικανοποίηση για την επίδοση της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές, αφού κατάφερε να κερδίσει την αυτοδυναμία σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Οι φοιτητικές εκλογές, βέβαια, δεν προσφέρονται για ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα, αλλά στην οδό Πειραιώς λένε πως στόχος της ΝΔ είναι ούτως ή άλλως η νίκη σε κάθε κάλπη και πως έγινε μια καλή αρχή εν όψει των αναμετρήσεων του Μαΐου.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε, άλλωστε, με νεολαίους στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ, θέλοντας παράλληλα να στείλει και μήνυμα στους νέους ψηφοφόρους προκειμένου να στηρίξουν τη ΝΔ. Αργότερα, περιόδευσε στον Πειραιά, συνεχίζοντας τις βόλτες του σε γειτονιές της Αθήνας και στηρίζοντας έμπρακτα τον «γαλάζιο» υποψήφιο για το Δήμο Πειραιά, Νίκο Βλαχάκο.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις