Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019 – Ρος Ντέιλι: Αναγκαιότητα η ανασύσταση του προοδευτικού χώρου

Ευρωεκλογές 2019 – Ρος Ντέιλι: Αναγκαιότητα η ανασύσταση του προοδευτικού χώρου
photo intime

Το όνομα του Ρος Ντέιλι, προστέθηκε στη λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο Ρος Ντέιλι μιλώντας για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση του ονόματός του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στους λόγους που ενίσχυσαν την απόφασή του να συμμετέχει ενεργά στην πολιτική, λέγοντας πάντως ότι η τέχνη ίσως να είναι μια από τις πράξεις με το πλέον πολιτικό περιεχόμενο.

Ο Ρος Ντέιλι γεννήθηκε στο Νόρφολκ της Αγγλίας από Ιρλανδούς γονείς και η αγάπη του για τη μουσική, στάθηκε η αφορμή, να γυρίσει όλον τον κόσμο. Ταξιδεύοντας από τα 18 του σε χώρες της ανατολικής Μεσογείου μέχρι και χώρες της Άπω Ανατολής, βρήκε τη δεκαετία του ’70 το «λιμάνι» του, όταν πάτησε τα πόδια του στην Κρήτη. Το 1982 ίδρυσε το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, που στεγάζεται στο Χουδέτσι Ηρακλείου και είδε το στόχο του, που ήταν η συλλογή, διάσωση και προβολή παραδοσιακών μουσικών οργάνων από όλο τον κόσμο, να γίνεται πραγματικότητα.

Το 2014, ήταν ένας από τους διανοούμενους που υπέγραψαν την ”Ώρα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς”, στηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα, οπότε η επιλογή του να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτόν, μπορεί να ήταν μια σοβαρή και δύσκολη, δεν ήταν όμως έκπληξη, αλλά επιλογή.

«Κλήθηκα να συστρατευτώ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια ανοίγματος στην κοινωνία γενικότερα, πέρα από τα κομματικά όρια» απαντά γιατί είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι «η ανασύσταση του προοδευτικού χώρου, είναι μια αναγκαιότητα σε αυτή τη φάση».

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις