Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Η απρόσμενη μπαρουφίτσα του ….Βαρουφάκη

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Αυτό δεν το περίμενα. Και έπεσα από τα σύννεφα. Κακώς βέβαια γιατί σε αυτή την προεκλογική περίοδο και τι δεν άκουσαν τα αυτιά μας. Επιπλέον, εγώ, ο φημισμένος Κάλχας θα έπρεπε να το προβλέψω. Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη και να ομολογήσω πως κανείς -ούτε ο μεγαλοδύναμος Διας- δεν μπορεί να προβλέψει τι θα ξεφουρνίσει …ο στόμας των υποψηφίων βουλευτών.

Αλλά από καθηγητή με περγαμηνές, με μάτσο τα πτυχία και τα διδακτορικά, που έχει διδάξει σε φημισμένα ανά τον κόσμο πανεπιστήμια, τέτοια μπαρουφίτσα (το λέω λίγο τρυφερά) δεν την περίμενα. Ειλικρινά δεν το φανταζόμουν ότι θα αυτοσχεδίαζε έτσι ελαφρά και θα εξέφραζε άποψη και θέση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως η επισιτιστική κρίση.

Δυστυχώς κύριε Βαρουφάκη μου με την κάρτα το διαπράξατε. Και το δεύτερο που επίσης αποτελεί δείγμα προχειρότητας είναι το ποσό. Γιατί ένα δισεκατομμύριο και όχι δύο δισ. ή 500 εκατομμύρια; Με 1,3 εκατομμύρια άνεργους φτάνει το 1 δισ. για να αντιμετωπιστεί η επισιτιστική κρίση και να βρουν την αξιοπρέπειά τους οι άνθρωποι;

Εκτός από τους άνεργους θα πάρουν την κάρτα και άλλοι πολίτες; Θα πάρει βοήθεια η άνεργη της οποίας ο σύζυγος έχει μία καλοπληρωμένη δουλειά και τούμπαλιν;

Πάει πολύ να ζητήσουμε διευκρινίσεις κύριε Βαρουφάκη; Οχι για εμάς, αλλά για τους δικαιούχους της κάρτας.
Με συγχωρείτε κύριε Βαρουφάκη, αλλά με απογοητεύσατε. Ως σοβαρός επιστήμονας που είστε και ως ευαίσθητος άνθρωπος, περίμενα μία ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη απάντηση. Γιατί με τα άδεια ταμεία, την καμμένη γη που θα παραλάβετε δεν ξέρω πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να δώσετε 1 δισ. Μακάρι να μπορέσετε να δώσετε δύο και τρία και ακόμα παραπάνω.

Εκείνο που δε θα αντέξω είναι μία ακόμα μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα, γιατί δεν μπορώ να το προβλέψω. Ε, αν συμβεί κι αυτό θα αποσυρθώ κι εγώ στα οικογενειακά μας κτήματα στο νησί και θα περνάω την ώρα μου παίζοντας κιθάρα. (Για να πω την αλήθεια το τελευταίο το έκλεψα από τον ΓΑΠ).

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε