Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Μητσοτάκης: «Όσοι επενδύουν στο φόβο, θα δουν το αποτέλεσμα στις κάλπες»

Μητσοτάκης

Με χαμηλούς τόνους, αλλά και σαφή μηνύματα εν όψει της μάχης της 7ης Ιουλίου πορεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έχοντας ως «προίκα» από τις ευρωεκλογές μια ευρύτατη διαφορά σχεδόν 10 ποσοστιαίων μονάδων, Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει να πολώσει το κλίμα και προσδοκά ακριβώς είτε στους «ανένταχτους» είτε στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων για ν’ αυξήσει τα ποσοστά του και να πετύχει την αυτοδυναμία.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις κατά του κ. Μητσοτάκη και σε ακραία πόλωση, επιστρατεύοντας τον φόβο για να βάλει τα εκλογικά διλήμματα. Σ’ αυτό απάντησε, ωστόσο, χθες από τα Δωδεκάνησα ο πρόεδρος της ΝΔ. «Όσοι επενδύουν στο φόβο, θα δουν το αποτέλεσμα στις κάλπες», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης από τη Ρόδο, επισημαίνοντας πως «η ΝΔ είναι το λαϊκό κόμμα κι η ελπίδα που νικάει πάντοτε το φόβο».

Επέμεινε δε ιδιαίτερα στον όρο «ελπίδα της αλήθειας», θέλοντας να διαφοροποιηθεί από τις εύκολες υποσχέσεις, αλλά και από το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Αναφερόμενος εξάλλου εμμέσως στα γεγονότα των τελευταίων ημερών με τα ρουσφέτια και τους διορισμούς στη Βουλή, υπογράμμισε πως «αυτοί που επικαλούνται το καινούργιο αποδείχθηκαν πολύ χειρότεροι από τους παλιούς».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ενωτικός, λέγοντας πως θέλει να εκφράσει όλους τους Έλληνες και πως στο σχέδιό του «χωράνε όλοι, θα είναι μια Ελλάδα της αξιοκρατίας, της σκληρής δουλειάς, της εμπιστοσύνης. Μια Ελλάδα, η οποία θα μπορέσει επιτέλους να μας αφήσει να ξεδιπλώσουμε το πολύ μεγάλο ταλέντο που έχουμε μέσα μας ως λαός και η οποία θ’ αφήσει οριστικά πίσω της τα χρόνια της κρίσης», ανέφερε, για να καταλήξει λέγοντας πως «είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ για μία ακόμη φορά «ξόρκισε» όσα διακινούνται από το κυβερνητικό στρατόπεδο για απολύσεις στο Δημόσιο και κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ. Μίλησε συγκεκριμένα για fake προπαγάνδα, ενώ ειδικά για τις προσλήψεις επισήμανε πως το ζήτημα είναι ποιοτικό και όχι ποσοτικό. Η περιοδεία Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα κλείνει σήμερα με επίσκεψη στην Κάλυμνο και την Κω.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις