Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέο Ηράκλειο: Από τις ζημιές στο πλεόνασμα μέσα σε δυο χρόνια

Νέο Ηράκλειο: Από τις ζημιές στο πλεόνασμα μέσα σε δυο χρόνια

Από τις ζημιές στο πλεόνασμα και από το πλεόνασμα στην πραγματοποίηση πολλών και σημαντικών έργων, αλλά και στη μείωση των δημοτικών τελών, κατάφερε να περάσει, σε μόλις τέσσερα χρόνια, ο Δήμος Νέου Ηρακλείου.

Μάλιστα, ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος,  υπόσχεται στους δημότες του και νέα μείωση των δημοτικών τελών το 2020, αφού η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών έχει ως αποτέλεσμα λιγότερα έξοδα για τη δημοτική αρχή.

Από τις ζημιές στο πλεόνασμα και από το πλεόνασμα στα έργα και στις μειώσεις των τελών

Με βάση τα οικονομικά στοιχεία του ελέγχου των ορκωτών λογιστών, η  δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου παρέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2014 ζημιά δέκα εκατομμυρίων ευρώ.  

Τα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα του Δήμου πραγματοποιήθηκαν βήμα – βήμα και με σωστό σχεδιασμό και είχαν ως αποτέλεσμα έως το τέλος του 2015 να αποπληρωθεί το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του και έως το τέλος του 2016 ο Δήμος να παράγει πλεονάσματα. Κλείνοντας το 2017  το δημοτικό ταμείο κατέγραψε 33 εκατομμύρια ευρώ έσοδα και 22 εκατομμύρια ευρώ έξοδα, επομένως, αποθεματικό άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Με το αποθεματικό αυτό έγιναν σημαντικά έργα και, παράλληλα, μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη.

“Στο δήμο μας, για πρώτη φορά, μετά από περίπου δεκαπέντε χρόνια, μειώσαμε τα δημοτικά τέλη για δυο συνεχόμενες χρονιές, το 2018 και το 2019. Το συνολικό ποσοστό μείωσης των δημοτικών τελών για τις κατοικίες ανέρχεται στο 27% και για τα καταστήματα στο 13%. Μιλάμε για μια μείωση, συνολικά, 40%. Αν την αναλύσουμε, σε απόλυτους αριθμούς, σημαίνει ότι οι Ηρακλειώτες πλήρωσαν ένα εκατομμύριο λιγότερους φόρους το 2018 και το 2019.

Αυτή τη δυνατότητα την αποκτήσαμε γιατί καταφέραμε, μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ο δήμος Ηρακλείου, από τα ελλείμματα που είχε, τα οποία ήταν περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ, να περάσει σε θετικό ισοζύγιο, να έχουμε πλεόνασμα στο δήμο μας. Και αυτό ήταν που μας επέτρεψε και μας έδωσε τη δυνατότητα να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη μείωση των τελών” λέει στο newsit.gr ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος.

Και νέα μείωση των δημοτικών τελών το 2020

Μάλιστα, το 2020, για τρίτη χρονιά, ο συγκεκριμένος δήμος θα προχωρήσει και σε νέα μείωση των δημοτικών τελών. “Έχουμε καταφέρει να πολλαπλασιάσουμε την αποδοτικότητα της ανακύκλωσης. Αυτό σημαίνει λιγότερα έξοδα για τα δήμο Ηρακλείου, σημαίνει λιγότερες δαπάνες, άρα μας δίνει τη δυνατότητα, οι δημότες Ηρακλείου και για το 2020 να πληρώσουν λιγότερα δημοτικά τέλη’ λέει ο Νίκος Μπάμπάλος και προσθέτει ότι “μια σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών, επιτρέπει στο δήμο να κοιτά την επόμενη μέρα με καλύτερες προοπτικές και στους Ηρακλειώτες να πληρώνουν λιγότερους φόρους στο δήμο”.

Δείτε τι δήλωσε ο Νίκος Μπάμπαλος

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις