Ελλάδα

100 χρόνια ξεριζωμού και Ανάστασης – Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Αφιερωματική εκδήλωση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για τα 100 χρόνια από τη δεύτερη και σκληρότερη περίοδο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας με την επιμέλεια του Διευθυντή του Σχολείου Παράδοσης και Λαογραφίας του Δήμου Ηλία Υφαντίδη και με τη συνεργασία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας διοργανώνει Αφιερωματική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη δεύτερη και σκληρότερη περίοδο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Αγίας Βαρβάρας “Γιάννης Ρίτσος” (Οδός Κρήτης 69 και Θεμιστοκλέους).

Πρόγραμμα: Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί εισήγηση του Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη, με θέμα “Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου”. Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος η ομιλία του συγγραφέα κ. Γιάννη Καλπούζου.

Στο Καλλιτεχνικό πρόγραμμα, συμμετέχουν: Ηλίας Υφαντίδης: λύρα – τραγούδι, Χρήστος Τσιαμούλης: ούτι, Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι, Βαγγέλης Καρύπης: κρουστά. Συμμετέχουν επίσης η Βυζαντινή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Αγίας Βαρβάρας καθώς και Χορευτικές Ομάδες Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας “Ο Φάρος”.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος θα λειτουργεί η έκθεση “Ψωμιάδειου Πολιτιστικού Κέντρου Ποντιακού Ελληνισμού”, με φωτογραφικό υλικό του Στέργιου Θεοδωρίδη από τις Αλησμόνητες Πατρίδες του Πόντου.

Phrontisterion of Trapezous

Το Ελληνικόν Φροντιστήριον Τραπεζούντος, χαρακτηρισθείς και «Φάρος της Ανατολής», ήταν σχολείο της ελληνικής παροικίας της Τραπεζούντας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Θειούλη» είχε αποθηκευμένο στο κινητό του τον 68χρονο ο εργοδότης των 22χρονων κατηγορούμενων στη Φοινικούντα - Τι κατέθεσε ο ανιψιός του θύματος
Την ώρα που ο εργοδότης των φερόμενων δραστών της δολοφονίας στη Φοινικούντα κατέθεσε ότι δεν γνώριζε το 68χρονο θύμα, το οποίο αποκάλεσε «σκουπίδι», η επαφή στον κινητό του τον «καίει» δημιουργώντας αντιφάσεις
Οι κατηγορούμενοι στη Φοινικούντα
Σοκαριστικό εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο: Ατσάλινη ράβδος καρφώθηκε στο μπράτσο 52χρονου – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Περίπου μια ώρα, άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ, προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν με ειδικά εργαλεία και τη συνδρομή γιατρού του ΕΚΑΒ, τον άτυχο εργάτη
Σοκαριστικό εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο: Ατσάλινη ράβδος καρφώθηκε στο μπράτσο 52χρονου – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση