Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

13.254 rapid test στην Αττική τον Μάρτιο – Σε ποιες περιοχές θα γίνουν τα επόμενα

13.254 rapid test στην Αττική τον Μάρτιο – Σε ποιες περιοχές θα γίνουν τα επόμενα
ΦΩΤΟ Περιφέρεια Αττικής

Στα 13.254 έφτασαν τα rapid test που έχουν γίνει σε όλη την Αττική από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα, στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης».

«Συνεχίζουμε τους εντατικούς ελέγχους. Στοχευμένα και μεθοδικά δυναμώνουμε την πρόληψη και ισχυροποιούμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών» τόνισε ο Γ. Πατούλης.

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Αττικής τα Rapid Test από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης», που υλοποιείται μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Την τελευταία εβδομάδα (και συγκεκριμένα από την περασμένη Παρασκευή 26/03 έως και σήμερα 2/04, πραγματοποιήθηκαν 3.920  rapid test σε κοινωνικές Δομές, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και σε πολίτες στις εξής περιοχές: Κορυδαλλός, Αχαρνές, Παλλήνη, Αγία Παρασκευή, Πετρούπολη, Αθήνα, Ρέντη, Πειραιάς, Ηράκλειο, Μαρούσι, Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Πεύκη, Μαγούλα, Αρτέμιδα,
Αυλώνας, Αιγάλεω, Μάνδρα, Ραφήνα, Ασπρόπυργος.

Από την έναρξη της Δράσης, στις 3 Μαρτίου, έως και σήμερα έχουν γίνει 13.254 Rapid Tests σε όλη την Αττική. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε περιοχές που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες.

Στο πλαίσιο της  δράσης υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό
Δημόσιας Υγείας, στον οποίο παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών. Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ είναι ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, ενώ υπεύθυνη επικοινωνίας ΚΕΠΙΧ είναι η Χ. Γαλανοπούλου.

Τα θετικά περιστατικά που βρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά στο σύνολο τους. 
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:
«Συνεχίζουμε τους εντατικούς ελέγχους. Στοχευμένα και μεθοδικά δυναμώνουμε την πρόληψη και ισχυροποιούμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών. Ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες λόγω της βαριάς επιδημιολογικής εικόνας της Αττικής, συνεχίζουμε τη διενέργεια τεστ για όλους τους πολίτες. Λαμβάνουμε συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες πολιτών, που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες. Η πρόληψη και η εξασφάλιση γρήγορων ιχνηλατήσεων μπορούν να μειώσουν την εξάπλωση της
πανδημίας».

Προσεχείς Δράσεις

Να σημειωθεί ότι οι δράσεις ξεκινούν στις 10 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 2:30 μ.μ.. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των επόμενων ημερών η διενέργεια των τεστ έχει προγραμματιστεί στις παρακάτω περιοχές: 
Σάββατο 3 Απριλίου: Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων
Κυριακή 4 Απριλίου: Πεδίον Άρεως, Μαυροματαίων και Αλεξάνδρας
Δευτέρα 5 Απριλίου: Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Σκέπη Πρόνοιας» 17 ο χιλιόμετρο Λ. Λαυρίου
Παιανία, Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Έλενα» Λ. Αμφιθέας και Αγίας Τριάδος Παλαιό
Φάληρο, Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Λυτρωτής» Δερβενακίων 50 Πειραιάς, Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΕΠΑΥΛΙΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ» Πάρνηθος 300 Αχαρναί.

Τρίτη 6 Απριλίου: Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» Κ.
Καβάφη 8 Αθήνα, Λαϊκή Αγορά Μοσχάτου Ρήγα Φεραίου και Χρυσοστόμου Σμύρνης

Τετάρτη 7 Απριλίου: Σικιαρίδειο Ίδρυμα Πεντέλης 58 Μαρούσι, Δήμος Αιγάλεω Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» Κουντουριώτη 26 Αιγάλεω.

Πέμπτη 8 Απριλίου: Αντιπεριφέρεια Βορείου Τομέα Καλαμβόκη 2α Μελίσσια, ilisia care Γρηγορίου Αυξεντίου 30 και Ούλωφ Πάλμε Ιλίσια.

Παρασκευή 9 Απριλίου: Δήμος Κηφισιάς Πολιτιστικό Κέντρο Διονύσου και Μυρσίνης, Δήμος Ωρωπού Κοινότητα Καλάμου Πνευματικό Κέντρο Καλάμου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις