Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

145 εκδηλώσεις στους κήπους της Αθήνας

145 εκδηλώσεις στους κήπους της Αθήνας

Δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού και δημιουργικής μάθησης σε τέσσερα εμβληματικά πάρκα της Αθήνας. Ζήστε τον κήπο και τα πάρκα αλλιώς…

Με σύνθημα «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς» ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει πράσινες εκδηλώσεις όλον τον Ιούνιο. Λαμβάνουν μέρος σε τέσσερα εμβληματικά πάρκα της Αθήνας: τον Εθνικό Κήπο, το Άλσος Παγκρατίου, το Άλσος Προμπονά και το Πάρκο Ελευθερίας.

«Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς»: Εκδηλώσεις της Αθήνας

Συγκεκριμένα, με αφορμή την 24η Μαΐου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων, ο δήμος Αθηναίων ανακοινώνει ότι από την 1η έως την 30η Ιουνίου θα πραγματοποιήσει 145 δράσεις. Οι δράσεις είναι με δωρεάν είσοδο και αποτελούν πνεύμονες δροσιάς της πόλης. Στα σημεία συνάντησης διοργανώνονται εκδηλώσεις μουσικές, θεατρικές, ξεναγήσεις, προγράμματα απασχόλησης για παιδιά, αλλά και προγράμματα  άθλησης & ευεξίας για όλους.

Το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς», μετατρέπει για έναν ολόκληρο μήνα τον Εθνικό Κήπο και τα τρία μεγάλα πάρκα της Αθήνας σε μουσικές και θεατρικές σκηνές, χώρους για yoga, pilates και γυμναστική για μητέρες με παιδιά, και σημεία με μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα για όλη την οικογένεια, που προσδίδουν πολιτισμική και αθλητική ταυτότητα στις καλοκαιρινές αποδράσεις των πολιτών στην καρδιά της Αθήνας.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το επόμενο διάστημα θα καταρτιστεί και θα ανακοινωθεί πρόγραμμα εκδηλώσεων και στο Πεδίον του Άρεως.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις