Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

«160 χρόνια made in Greece» στην Τεχνόπολη

Τεχνόπολη

Στην Τεχνόπολη στο Γκάζι φιλοξενείται η έκθεση «160 χρόνια made in Greece. Βιομηχανία, πρωτοπορία, καινοτομία». Λαμπρές στιγμές της ελληνικής βιομηχανίας.

Η μεγάλη ιστορική έκθεση «160 χρόνια made in Greece. Βιομηχανία, πρωτοπορία, καινοτομία» άνοιξε τις πύλες της στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Ένα μόλις χρόνο, μετά την έκθεση – φαινόμενο «Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη», το κοινό καλείται άλλη μία φορά να ανακαλύψει την ιστορία της χώρας.

«160 χρόνια made in Greece» στην Τεχνόπολη

Ένα καινούργιο ταξίδι από τις απαρχές ως τις λαμπρές στιγμές και τις ιδιαίτερες πτυχές της ελληνικής βιομηχανίας, που ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως και τις 25 Μαρτίου 2018.

Άγνωστες ιστορίες, για γνωστά ονόματα επιχειρήσεων που μοιάζουν να είναι εδώ «από πάντα», διαφημίσεις που μετρούν πάνω από μισό αιώνα ζωής κι όμως παραμένουν επίκαιρες, ανέκδοτα περιστατικά και πρωτοπόρα βιομηχανικά βήματα ζωντανεύουν με τη βοήθεια 800 εκθεμάτων – φωτογραφίες, μηχανήματα, πρώτες ύλες, σπάνια έγγραφα, ντοκουμέντα – αλλά και απολαυστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παράλληλων εκδηλώσεων.

Τρεις ενότητες, οκτώ κλάδοι της ελληνικής βιομηχανίας (μετάλλου, χημικών, οικοδομικών υλικών, ενέργειας, τροφίμων και ποτών, κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, καπνού, επίπλου), περισσότερες από 90 βιομηχανίες, προϊόντα, τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες συναντιούνται στον αγαπημένο και δημοφιλή προορισμό των νέων, των κατοίκων αλλά και επισκεπτών της Αθήνας που συνεχώς εξελίσσεται και μας αιφνιδιάζει με τα ευφάνταστα εγχειρήματά του.

Διάρκεια: 18 Ιανουαρίου 2018 – 25 Μαρτίου 2018

Συντελεστές

Επιστημονική επιμέλεια: Χριστίνα Αγριαντώνη

Ιστορική έρευνα: Γιάννης Στογιαννίδης

Μουσειολογική επιμέλεια: Μαρία Φλώρου & Δέσποινα Ανδριοπούλου

Αρχιτεκτονικός-Μουσειογραφικός σχεδιασμός: Ερατώ Κουτσουδάκη

Μουσειολογική επιμέλεια κειμένων: Θάλεια Σπυριδάκι

Οπτική ταυτότητα: pi6 communication design

Project management & Μουσειολογική επιμέλεια: ομάδα Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή, 12.00-20.00, Σάββατο & Κυριακή, 11.00-20.00

Γενική είσοδος: 4 ευρώ-Μειωμένο (Άνεργοι, μαθητές 6-18 ετών, φοιτητές): 2,5 ευρώ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις