Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

17 εκατομμύρια ευρώ επιστρέφει η ΕΕ στους Έλληνες αγρότες

17 εκατομμύρια ευρώ επιστρέφει η ΕΕ στους Έλληνες αγρότες
photo eurokinissi

Στα 17 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό που θα επιστραφεί στους Έλληνες αγρότες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται στο συνολικό των 444 εκατομμυρίων ευρώ που θα λάβουν οι αγρότες σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως αναφέρει σχετικός κανονισμός που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πριν λίγες μέρες.

Η επιστροφή του ποσού στους αγρότες θα ξεκινήσει από την 1η Δεκεμβρίου 2018, ενώ όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αρχικά αφαιρέθηκε από τον προϋπολογισμό του 2018 για τη στήριξη του εισοδήματος των γεωργών στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) για τη δημιουργία αποθεματικού αντιμετώπισης γεωργικών κρίσεων.

Όπως αναφέρει η Κομισιόν παρά το γεγονός ότι οι αγρότες στην Ευρώπη επλήγησαν φέτος από ακραία καιρικά φαινόμενα, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί το αποθεματικό του 2018.

Ακόμη η Επιτροπή της Κομισιόν τονίζει πως τα πρόσθετα μέτρα στήριξης  για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης της αγοράς για ορισμένους τομείς που χρηματοδοτούνται από τον διαθέσιμο προϋπολογισμό της ΚΑΠ.

Έτσι οι ζημιές προκλήθηκαν την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αντιμετωπίστηκαν άμεσα με άλλα μέτρα που ήταν διαθέσιμα ώστε να βοηθήσουν τους αγρότες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις