Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

18 μαχητικά Rafale αποκτά η Ελλάδα μέσα στο 2021 – Τις επόμενες ημέρες οι υπογραφές

18 μαχητικά Rafale αποκτά η Ελλάδα μέσα στο 2021 – Τις επόμενες ημέρες οι υπογραφές

Υπογράφεται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα η συμφωνία για την προμήθεια 18 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale, από τη Γαλλία τα οποία θα αποκτηθούν εντός του 2021.

«Ποτέ άλλοτε ένα τόσο σύνθετο και σημαντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν έχει εκτελεστεί τόσο σύντομα κι αποτελεσματικά», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την είδηση στην Βουλή.

Επανέλαβε επίσης ότι θα προχωρήσει η προμήθεια φρεγατών, drones, η αναβάθμιση των F16, η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις και η πρόσληψη 15.000 επαγγελματιών όλων των ειδικοτήτων σε βάθος 5ετίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, έκανε λόγο για «συγκεκριμένες προβλέψεις στο φετινό προϋπολογισμό, σχεδόν 5,5 δισ. για την Εθνική Άμυνα, αυξημένες κατά 57% σε σχέση με το 2019». Και κατηγόρησε πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν έχει θάρρος να ψηφίσει αυτά τα κονδύλια, δεν τα υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Ποια εξήγηση δίνετε γι’ αυτό; Επικράτησαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι αριστερές φωνές; Από τη μία πατριωτικός τσαμπουκάς κι από την άλλη αδράνεια ως προς τη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων; Υποκριτικά δηλώνετε παρών και όμως είστε απών από το εθνικό μέτωπο; Πατριωτισμός με ξένα κόλλυβα λέγεται αυτό!», επισήμανε.

Υπενθυμίζεται, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε επισημάνει πως: «Σε λίγες μέρες θα φέρουμε στη Βουλή προς ψήφιση την αμυντική συμφωνία για τα Rafale. Μέσα σε 4 μήνες υλοποιήσαμε χάρη στα επιτελεία μας μια τόσο μεγάλη συμφωνία για τα εξοπλιστικά. Αν δεν είχαμε καλή διάθεση και πρόθεση, και δεν είχαμε τη στήριξη των Γάλλων δεν θα φτάναμε σε αποτέλεσμα μέσα σε 3 μήνες, και όχι σε τρία χρόνια όπως στο παρελθόν».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις