Δευτέρα, 27 Μαΐ
25oC Αθήνα

24ωρες απεργίες και χωρίς ταξί την Τετάρτη η Αττική!

ταξί απεργίες
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από τα ξημερώματα της Τετάρτης, 13.06.2018, κήρυξε το ΣΑΤΑ. “Οι θεσμοί θέλουν να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής στην Uber” καταγγέλλουν οι οδηγοί ταξί.

Με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες “απαντά” το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, στην απαίτηση του ΔΝΤ, όπως αναφέρει, για κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών, που έχουν οι εταιρίες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό.

Τι λένε οι οδηγοί ταξί για τις απεργίες

“Την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ. Η Ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: “Η έλλειψη σεβασμού από διεθνείς και εγχώριους νταβατζήδες της τουριστικής βιομηχανίας όχι μόνο στους νόμους του Ελληνικού Κράτους ,αλλά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστούν προσβολή και χτύπημα κάτω από τη ζώνη.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στα Γραφεία του ΣΑΤΑ έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο. Εύλογα ξύπνησαν μνήμες του 2011…

Ξεκινάμε με 24ωρη απεργία, από τις 13/6/2018 (6 π.μ) η οποία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσει οριστικά το ζήτημα.

Ζητάμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό , αλλά δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουμε με απεργία την επιβίωσή μας”, αναφέρει το ΣΑΤΑ στην σχετική ανακοίνωση”.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις