Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

24ωρη απεργία σήμερα: Τι ισχύει για μετρό, ηλεκτρικό και λεωφορεία

24ωρη απεργία σήμερα: Τι ισχύει για μετρό, ηλεκτρικό και λεωφορεία

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021: Με αιχμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο τα συνδικάτα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και για όλο το 24ωρο, χειρόφρενο τράβηξαν Mετρό, ηλεκτρικός, τραμ και τρόλεϊ.

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κυκλοφορούν από τις 09.00 έως τις 21.00, δηλαδή οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στην αρχή και στη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Δεμένα για 24 ώρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ. Η απεργία ξεκίνησε στις 00:01 και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες. Ωστόσο αργά χθες το βράδυ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε παράνομη την απεργία των ναυτεργατών την οποία έσπευσε να θέσει υπό την αιγίδα της η ΓΣΕΕ ως τριτοβάθμια οργάνωση λίγες ημέρες πριν ψηφιστεί η διάταξη του εργασιακού νομοσχεδίου που απαγορεύει την επαναπροκήρυξη της απεργίας που κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από δευτεροβάθμια η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν δημόσια νοσοκομεία και ΕΚΑΒ, ενώ στην απεργία συμμετέχουν καθηγητές, δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Συμμετοχή έχουν δηλώσει οι εργαζόμενοι σε τουρισμό-επισιτισμό και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Παράλληλα, θα υπάρξουν τροποποιήσεις πτήσεων λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που έχουν κηρύξει Σύλλογοι Εργαζομένων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις