Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

25η Μαρτίου: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση

25η Μαρτίου: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση

Η Αθήνα φοράει τα καλά της για να γιορτάσει με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αλλά εκτός από εορταστική, η πρωτεύουσα ανήμερα της 25ης Μαρτίου θα είναι και… «αστακός» εξαιτίας των ισχυρότατων μέτρων ασφαλείας.

Η παρουσία του πρίγκιπα Καρόλου, της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί και του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν  αλλά και του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη καθώς και η παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου βάζουν την αστυνομία σε… επιφυλακή.

Click4more Με το βλέμμα στο Σύνταγμα για τη μεγάλη παρέλαση της 25ης Μαρτίου – Όλα όσα θα δούμε

Τα μέτρα είναι δρακόντεια και στους δρόμους της Αθήνας θα αναπτυχθούν περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, στο πλαίσιο του σχεδιασμού των μέτρων, ο οποίος επίσης περιλαμβάνει αυστηρούς ελέγχους στον χώρο της παρέλασης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ drones και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Όλα τα σημεία διέλευσης των επισήμων θα ελέγχονται εξονυχιστικά, θα χρησιμοποιηθούν απενεργοποιητές («κόφτες») κινητών τηλεφώνων.

Επίσης, εκτός των άλλων, θα υπάρχουν και ειδικοί σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ για την ανίχνευση εκρηκτικών.

Στα μέτρα συμμετέχουν και η Αντιτρομοκρατική με την ΕΥΠ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις