Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

25η Μαρτίου: Το newsit.gr σας κάνει βόλτα στην στολισμένη Αθήνα (pics, video)

25η Μαρτίου: Το newsit.gr σας κάνει βόλτα στην στολισμένη Αθήνα (pics, video)

Με τον κορονοϊό να μας κρατάει κλεισμένους στα σπίτια μας και χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να πάμε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας για να θαυμάσουμε από κοντά όλα όσα έχουν ετοιμαστεί για την μεγάλη επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το newsit.gr σας πάει βόλτα στα σημεία που θα γίνουν όλα τα σπουδαία σήμερα και αύριο 25 Μαρτίου

Κάντε μαζί μας περιήγηση από την πλατεία Συντάγματος όπου έχουν τοποθετηθεί οι 200 σημαίες και τα 5.000 λουλούδια έως τον Άγνωστο Στρατιώτη όπου έχει στηθεί μια εντυπωσιακή εξέδρα για τους επισήμους.

Δείτε εικόνα από το κέντρο της Αθήνας και όλες τις ετοιμασίες

 

Τις επόμενες δυο μέρες η Αθήνα (ως πρωτεύουσα) θα είναι στο επίκεντρο των εορτασμών για την 25η Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Γι’ αυτό συγχρόνως θα είναι απροσπέλαστη λόγω των ισχυρότατων μέτρων που θα ισχύσουν.

Για την 25η Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση θα βρεθούν στην Αθήνα ο διάδοχος του θρόνου της Βρετανίας πρίγκιπας Κάρολος, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί. Η παρουσία τους κάνει πιο… επιτακτικά τα μέτρα της αστυνομίας.

Από σήμερα (24.03.2021) το μεσημέρι όταν θα ξεκινήσουν οι αφίξεις των υψηλών προσκεκλημένων στην Αθήνα, στην πρωτεύουσα θα απλωθεί ένα τεράστιο «δίχτυ ασφαλείας»: 4.000 αστυνομικοί θα «βγουν» στο δρόμο και οι επόμενες 48 ώρες το κέντρο θα είναι, σχεδόν, απροσπέλαστο.

Click4more 25η Μαρτίου: Οι διεθνείς «προβολείς» στην Αθήνα – Οι υψηλοί προσκλεκλημένοι και το αναλυτικό πρόγραμμα των εορτασμών

Σήμερα το απόγευμα, έξω από την Εθνική Πινακοθήκη, την οποία θα επισκεφτούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι υψηλοί προσκεκλημένοι τους, θα αναπτυχθούν περισσότεροι από 600 αστυνομικοί.

Επίσης, θα υπάρχουν δεκάδες περιπολίες ενώ στο δρόμο θα είναι η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ. Παράλληλα, από τα σημεία που θα διέρχονται οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα υπάρχουν και «κόφτες» κινητών τηλεφώνων.

Σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ drones και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα απομακρύνουν εγκαίρως άτομα που τυχόν θα συγκεντρωθούν και θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν στο χώρο της παρέλασης, όπου δεν θα επιτρέπεται η παρουσία πολιτών. Τέλος, σε “φρούρια” θα μετατραπούν τα ξενοδοχεία όπου θα διαμείνουν οι επίσημοι.

Κλειστοί δρόμοι και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω διεξαγωγής εκδήλωσης – ξενάγησης στο νέο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης, θα απαγορευθεί σταδιακά α) η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, από ώρα 06.00 έως πέρατος, και β) η κυκλοφορία αυτών από ώρα 15.00 έως πέρατος, στις κατωτέρω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

Λ. Βασ. Αλεξάνδρου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Ευφρονίου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Όλγας και Βασ. Σοφίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ιλισίων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Μερκούρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου Β΄ και Μιχαλακοπούλου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ζαχάρωφ και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις