Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

28 Οκτωβρίου: Μαθητική παρέλαση μετά από δύο χρόνια στην Αθήνα

28 Οκτωβρίου: Μαθητική παρέλαση μετά από δύο χρόνια στην Αθήνα

Σχεδόν δύο χρόνια μετά και η πρώτη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα είναι γεγονός. Η παρέλαση στην Αθήνα ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Σύνταγμα θέλοντας να παρακολουθήσει από κοντά τους μικρούς μαθητές. Υπενθυμίζεται, πως η τελευταία παρέλαση που έγινε στην Αθήνα ήταν την 28η Οκτωβρίου του 2019.

Οι περισσότεροι πολίτες που βρέθηκαν στην παρέλαση της Αθήνας για την 28η Οκτωβρίου φορούσαν μάσκα, ωστόσο οι αποστάσεις ήταν αδύνατον να τηρηθούν. Στην παρέλαση συμμετείχαν τα 235 σχολεία της Α’ Αθηνών, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Την παρέλαση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, μεταξύ τους η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μάλιστα, ο Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκε στην παρέλαση παρέα με τον 4χρονο γιο του, Δημοσθένη, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις.

Νίκη Κεραμέως: Τιμή στους προγόνους μας

«Τιμούμε τον μεγάλο αγώνα των προγόνων μας κατά του φασισμού και του ναζισμού και όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας, ώστε να ζούμε σήμερα ελεύθεροι», επισήμανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας.

Δήλωσε περήφανη για τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρέλασαν, ενώ ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι «διδάσκουν το παρελθόν, για να έχουν τα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον».

 

Γιώργος Πατούλης: Η 28η φάρος στην πορεία μας στο μέλλον

«Η 28η Οκτωβρίου θα μας θυμίζει πάντα το λαμπρό παρελθόν, αλλά κυρίως θα μας φωτίζει την πορεία μας στο μέλλον», τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στο μήνυμα του για την εθνική επέτειο, σημειώνοντας: «Σήμερα τιμάμε τη μνήμη των ηρώων μας, που με όπλο τους την πίστη στην ελευθερία καθήλωσαν τις φασιστικές στρατιές, σε μια εποχή που ο εχθρός φάνταζε αήττητος, ακόμα και για τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής.

Παραμερίζοντας τις διαφορές, σε μια εποχή βαθιάς πόλωσης και διχασμού, οι Έλληνες ενωμένοι βροντοφώναξαν ΟΧΙ σε αυτούς που επιβουλεύθηκαν την ελευθερία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Με τον ηρωικό τους αγώνα και τις λαμπρές νίκες τους αναπτέρωσαν τις ελπίδες των λαών της Ευρώπης, ανοίγοντας τον δρόμο, για μια ακόμα φορά στην ένδοξη ιστορία μας, στον αγώνα για τις αρχές της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού.

Σήμερα, το παράδειγμα τους στέκει ολοζώντανο μπροστά στα μάτια μας, υποδεικνύοντας το υψηλό μας καθήκον: να σταθούμε ενωμένοι μπροστά σε κάθε κίνδυνο που απειλεί την ακεραιότητα της χώρας μας και να μη διστάσουμε να προβούμε σε κάθε απαραίτητη θυσία για να ζήσουμε ελεύθεροι και αξιοπρεπείς, όπως αρμόζει σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις