Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

28η Οκτωβρίου: Λαμπρότητα, συγκίνηση και… απρόοπτα στη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη! Όλα όσα έγιναν

28η Οκτωβρίου: Λαμπρότητα, συγκίνηση και… απρόοπτα στη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη! Όλα όσα έγιναν

– “Καλημέρα Μακεδονία! Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα! Χρόνια Πολλά”
– Έσκισε τον ουρανό της Θεσσαλονίκης το F16 επισμηναγού Γιώργου Παπαδάκη
– Παυλόπουλος: Είμαστε υπερήφανοι για εσάς! Ποτέ ξανά φασισμός
– Τσακώθηκαν… on camera Μπουτάρης και Λεβέντης!
– Λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν στο live blogging του newsit.gr

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου.

Την παρέλαση παρακολούθησαν οι Πρόεδροι της Ελληνικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και Σέρτζιο Ματταρέλλα, και οι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου Πάνος Καμμένος και Σάββας Αγγελίδης. Μετά τη λήξη της παρέλασης οι κ.κ. Παυλόπουλος και Ματαρέλα θα μεταβούν στην Κεφαλονιά για να παραστούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί.

Μαθητική παρέλαση και στην Αθήνα και η επέτειος του “ΌΧΙ” γιορτάστηκε με λαμπρότητα και… μικροεπεισόδια.

Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου

 

28η Οκτωβρίου – Διαμαρτυρία για τη συμφωνία των Πρεσπών

Μήνυμα ενάντια στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων θα στείλουν σήμερα από την παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης διαδηλωτές που εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου.

Οι διαδηλωτές επέλεξαν την εθνική επέτειο για την 28η Οκτωβρίου για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία Ελλαδας Σκοπίων. Έτσι, δίνουν ραντεβού στς 11 το πρωί, στον Κήπο του Ήχου, απέναντι από το 8ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της συγκέντρωσης – διαμαρτυρίας «είναι να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Οι διοργανωτές σκοπεύουν μάλιστα να πραγματοποιήσουν πορεία αμέσως μετά την επίσημη λήξη της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, με σημείο εκκίνησης το σημείο προσυγκέντρωσης και κατεύθυνση προς το Άγαλμα τους Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Παράλληλα, στις 10:00 μέλη του Ανένδοτου Αγώνα για την Μακεδονία θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Από εκεί θα κινηθούν με πορεία προς το σημείο της παρέλασης και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στο άγαλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις