Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

28η Οκτωβρίου – Παρέλαση: Πώς θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ

28η Οκτωβρίου – Παρέλαση: Πώς θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ
Φωτογραφία αρχείου

Τροποποιήσεις δρομολογίων προβλέπονται για λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα, 28η Οκτωβρίου, λόγω της μαθητικής παρέλασης.

Στο κέντρο της Αθήνας θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπές κυκλοφορίας, μέχρι να ολοκληρωθεί η μαθητική παρέλαση. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν αλλαγές στις συγκοινωνίες. Αναλυτικά, από τις 9 το πρωί μέχρι νεωτέρας θα ισχύσουν τα εξής:

Για τα λεωφορεία:

Γραμμή Α2 (ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΒΟΥΛΑ (ΜΕΣΩ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΣ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από τη Βούλα έως τους Στύλους Ολυμπίου Διός (Μακρυγιάννη).

Γραμμή Α3 (ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΜΕΣΩ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από τη Γλυφάδα έως την Αγία Φωτεινή Ιλισσού – Στύλοι Ολυμπίου Διός (Μακρυγιάννη).

Γραμμή Α5 (ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΑΝΘΟΥΣΑ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από την Ανθούσα έως την Πλατεία Αμπελοκήπων.

Γραμμή 022 (ΝΕΑ ΚΥΨΕΛΗ – ΜΑΡΑΣΛΕΙΟΣ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από τη Νέα Κυψέλη έως το Πολυτεχνείο και στο τμήμα της διαδρομής από την Πλατεία Έλενας Βενιζέλου έως την Πλατεία Κολωνακίου.

Γραμμή 025 (ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΔΑΝΙΗΛ)

Από την έναρξη του ωραρίου και μέχρι νεωτέρας, θα ακολουθείται στην κατεύθυνση από Ιπποκράτους προς Κολωνό τροποποιημένη διαδρομή μέσω των οδών Σόλωνος, Μπόταση, Στουρνάρη, Πατησίων, Πανεπιστημίου, πλατείας Ομονοίας, Αγίου Κωνσταντίνου, Σωκράτους και Πειραιώς και στην κατεύθυνση από Κολωνό προς Ιπποκράτους τροποποιημένη διαδρομή μέσω των οδών Αθηνάς, πλατείας Ομονοίας, Σταδίου, Αιόλου, Πανεπιστημίου, πλατείας Ομονοίας, 3ης Σεπτεμβρίου, Χαλκοκονδύλη και Ακαδημίας.

Γραμμή 026 (ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ – ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ)

Από την έναρξη του ωραρίου και μέχρι νεωτέρας, θα ακολουθείται στην κατεύθυνση από Ιπποκράτους προς Βοτανικό τροποποιημένη διαδρομή μέσω των οδών Σόλωνος, Μπόταση, Στουρνάρη, Πατησίων, Πανεπιστημίου, πλατείας Ομονοίας, Αγίου Κωνσταντίνου, Σωκράτους και Πειραιώς και στην κατεύθυνση από Βοτανικό προς Ιπποκράτους τροποποιημένη διαδρομή μέσω των οδών Αθηνάς, πλατείας Ομονοίας, Σταδίου, Αιόλου, Πανεπιστημίου, πλατείας Ομονοίας, 3ης Σεπτεμβρίου, Χαλκοκονδύλη και Ακαδημίας.

Γραμμή 040 (ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από τον Πειραιά έως τους Στύλους Ολυμπίου Διός (Μακρυγιάννη).

Γραμμή 057 (ΛΟΦΟΣ ΣΚΟΥΖΕ – ΟΜΟΝΟΙΑ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από τα Σεπόλια (Λόφος Σκουζέ) έως την Πλατεία Ομόνοιας.

Γραμμή 203 (ΚΑΡΕΑΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από τον Καρέα έως τη συμβολή των οδών Ριζάρη και Βασιλέως Γεωργίου Β’ (Παγκράτι).

Γραμμή 204 (ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΕΤΑ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από το Στρατόπεδο “Σακέτα” (Βύρωνας) έως τη συμβολή των οδών Ριζάρη και Βασιλέως Γεωργίου Β’ (Παγκράτι).

Γραμμή 209 (ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

Από την έναρξη του ωραρίου και μέχρι νεωτέρας, τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από τον Βύρωνα (Μεταμόρφωση) έως την Πλατεία Πλαστήρα.

Γραμμή 211 (ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από τον Βύρωνα έως τη συμβολή των οδών Ριζάρη και Βασιλέως Γεωργίου Β’ (Παγκράτι).

Γραμμή 214 (ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από τον Βύρωνα έως τη συμβολή των οδών Ευφρονίου και Ριζάρη (Παγκράτι).

Γραμμή 220 (ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από τα Άνω Ιλίσια έως τη συμβολή των οδού Ανδρέα Μιχαλακοπούλου και λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου (Χίλτον).

Γραμμή 221 (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από τα Άνω Ιλίσια έως τη συμβολή των οδών Ανδρέα Μιχαλακοπούλου και λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου (Χίλτον).

Γραμμή 224 (ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από την Καισαριανή έως το Νοσοκομείο “Ανδρέας Συγγρός” – Κάραβελ και στο τμήμα της διαδρομής από το Πολύγωνο έως το Πολυτεχνείο.

Γραμμή 227 (ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ – ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από τα Άνω Πετράλωνα έως την Πλατεία Ομόνοιας και στο τμήμα της διαδρομής από τον Βύρωνα έως την Αγία Φωτεινή Ιλισσού – Στύλοι Ολυμπίου Διός (Μακρυγιάννη).

Γραμμή 230 (ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ΖΩΓΡΑΦΟΥ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από του Ζωγράφου έως τη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ασκληπιού και θα ακολουθείται στην κατεύθυνση από Αθήνα προς Ζωγράφου τροποποιημένη διαδρομή μέσω της οδού Ασκληπιού.

Γραμμή 235 (ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από του Ζωγράφου έως τη συμβολή των οδών Παπαδιαμαντοπούλου και Ανδρέα Μιχαλακοπούλου (Ιλίσια).

Γραμμή 608 (ΓΑΛΑΤΣΙ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από το Γαλάτσι έως το Πολυτεχνείο και στο τμήμα της διαδρομής από του Ζωγράφου έως τα Ιλίσια.

Γραμμή 622 (ΓΟΥΔΗ – ΑΝΩ ΓΑΛΑΤΣΙ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από του Γουδή έως τη συμβολή των οδών Παπαδιαμαντοπούλου και Ανδρέα Μιχαλακοπούλου (Ιλίσια) και στο τμήμα της διαδρομής από το Γαλάτσι έως το Πολυτεχνείο.

Γραμμή 813 (ΑΒΕΡΩΦ – ΠΡΟΥΣΣΗΣ)

Θα ακολουθείται στην κατεύθυνση από Αμπελοκήπους προς Αιγάλεω τροποποιημένη διαδρομή μέσω των οδών Σόλωνος, Καποδιστρίου και Πατησίων και στην κατεύθυνση από Αιγάλεω προς Αμπελοκήπους τροποποιημένη διαδρομή μέσω των οδών Αιόλου, Πανεπιστημίου, πλατείας Ομόνοιας, 3ης Σεπτεμβρίου, Χαλκοκονδύλη και Ακαδημίας.

Γραμμή 815 (ΓΟΥΔΗ – ΤΑΥΡΟΣ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από του Γουδή έως τη συμβολή των οδών Παπαδιαμαντοπούλου και Ανδρέα Μιχαλακοπούλου (Ιλίσια) και στο τμήμα της διαδρομής από τον Ταύρο έως την Πλατεία Ομόνοιας.

Γραμμή 856 (ΑΙΓΑΛΕΩ – ΥΜΗΤΤΟΣ – ΔΑΦΝΗ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από το Αιγάλεω έως την Πλατεία Ομόνοιας και στο τμήμα της διαδρομής από τη Δάφνη έως την Αγία Φωτεινή Ιλισσού – Στύλοι Ολυμπίου Διός (Μακρυγιάννη).

Γραμμή Χ95 (ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS))

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται με προσωρινή αφετηρία στον Σταθμό Μετρό “Εθνική Άμυνα” και θα ακολουθείται τροποποιημένη διαδρομή χωρίς διέλευση από την αφετηρία (οδός Όθωνος), στην κατεύθυνση από Αθήνα προς Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από τις στάσεις επιβίβασης ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΡΗΓΙΛΛΗΣ, ΧΙΛΤΟΝ, ΙΛΙΣΙΑ, ΠΛ. ΜΑΒΙΛΗ, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ΖΑΓΟΡΑ, ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ και στην κατεύθυνση από Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προς Αθήνα από τις στάσεις αποβίβασης ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, ΚΑΡΑΝΙΚΑ, ΠΛ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, ΠΛ. ΜΑΒΙΛΗ, ΙΛΙΣΙΑ, ΝΟΣΟΚ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ και ΡΗΓΙΛΛΗΣ.

Τα τρόλεϊ

Γραμμή 1 (ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ – ΜΟΣΧΑΤΟ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από την Πλατεία Αττικής έως την Πλατεία Ομόνοιας και στο τμήμα της διαδρομής από το Μοσχάτο έως τους Στύλους Ολυμπίου Διός (Μακρυγιάννη).

Γραμμή 2 (ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από την Άνω Κυψέλη έως την Πλατεία Ομόνοιας και στο τμήμα της διαδρομής από την Καισαριανή έως την Πλατεία Πλαστήρα.

Γραμμή 3 (ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ – ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ)

Θα ακολουθείται και στις δύο κατευθύνσεις τροποποιημένη διαδρομή μέσω της λεωφόρου Αλεξάνδρας, χωρίς διέλευση από την περιοχή του Κέντρου της Αθήνας.

Γραμμή 4 (ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ – ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από την Άνω Κυψέλη έως την Πλατεία Ομόνοιας και στο τμήμα της διαδρομής από τον Σταθμό Μετρό “Άγιος Ιωάννης” έως την Πλατεία Πλαστήρα.

Γραμμή 5 (ΛΑΜΠΡΙΝΗ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ – ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από τη Λαμπρινή έως την Πλατεία Ομόνοιας και στο τμήμα της διαδρομής από τις Τζιτζιφιές έως τους Στύλους Ολυμπίου Διός (Μακρυγιάννη).

Γραμμή 6 (ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ – ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ – ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ)

Θα ακολουθείται στην κατεύθυνση από Νέα Φιλαδέλφεια προς Ομόνοια τροποποιημένη διαδρομή μέσω της οδού Πατησίων, χωρίς διέλευση από τις οδούς Ακαδημίας και Ιπποκράτους.

Γραμμή 11 (ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ – ΝΕΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από τα Άνω Πατήσια έως την Πλατεία Ομόνοιας και στο τμήμα της διαδρομής από τον Βύρωνα έως την Πλατεία Πλαστήρα.

Γραμμή 12 (ΖΑΠΠΕΙΟ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ))

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από το Περιστέρι έως την Πλατεία Ομόνοιας.

Γραμμή 15 (ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται στο τμήμα της διαδρομής από τα Πετράλωνα έως τους Στύλους Ολυμπίου Διός (Μακρυγιάννη) και στο τμήμα της διαδρομής από το Πολύγωνο έως την Πλατεία Ομόνοιας.ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Πηγή: AthensTransit

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις