Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

28η Οκτωβρίου στο εξωτερικό για τους Έλληνες – Κερδίζουν πόντους οι εναλλακτικοί προορισμοί

28η Οκτωβρίου στο εξωτερικό για τους Έλληνες – Κερδίζουν πόντους οι εναλλακτικοί προορισμοί

Μπορεί η 28η Οκτωβρίου φέτος να «πέφτει» Σάββατο, άρα… αντίο τριήμερο, αλλά λίγη καλή θέληση να υπάρχει κι όλα γίνονται. 

Δεν θα είναι λίγοι εκείνοι (όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη) που θα… εκμεταλλευθούν και τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου για να “κολλήσουν” μέρες και να φύγουν για ένα ταξίδι στο εξωτερικό για την 28η Οκτωβρίου. 

Στο εξωτερικό γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία της AEGEAN, οι εναλλακτικοί προορισμοί στο εξωτερικό είναι εκείνοι που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα ταξίδια ενόψει της 28ης Οκτωβρίου. 

Αντίθετα απ’ ό,τι ίσως θα περίμενε κανείς, Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη κι άλλοι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί, δεν είναι στην… πρώτη θέση του ενδιαφέροντος. 

Τα στοιχεία της AEGEAN δείχνουν ότι η επιβατική κίνηση κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Σχεδόν μια εβδομάδα πριν την 28η Οκτωβρίου, οι πληρότητες στο δίκτυο του εξωτερικού της AEGEAN στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κινούνται μεταξύ 76% – 80%, ανάλογα τον προορισμό (ίδια επίπεδα στην Αθήνα / ελαφρά βελτιωμένες συγκριτικά με πέρυσι για τη Θεσσαλονίκη) με την κίνηση να κορυφώνεται μεταξύ 25 Οκτωβρίου έως και 29 Οκτωβρίου.

“Μαύρο” σε Παρίσι, Ρώμη, Λονδίνο

Ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, οι Έλληνες επιβάτες δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στα ταξίδια στο εξωτερικό από ό,τι στο εσωτερικό.

Και όχι μόνο επιλέγουν εξωτερικό, αλλά επιλέγουν ακόμη και εντελώς νέους και πιο οικονομικούς προορισμούς. Τα στοιχεία της AEGEAN δείχνουν ότι από τις κρατήσεις που έχουν γίνει, οι ταξιδιώτες από την Αθήνα έχουν προτιμήσει προορισμούς όπως το Ταλίν στην Εσθονία, το Εδιμβούργο στη Σκωτία, τη Βαρσοβία ή την Κρακοβία στην Πολωνία, τη Ρίγα στη Λετονία. Και όλοι τους, προορισμοί που έχουν ήδη αρχίσει να «μυρίζουν» χειμώνα και Χριστούγεννα.

Ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων είναι επίσης Κολωνία, Αμβούργο, Ανόβερο, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Ελσίνκι, Κοπεγχάγη.

Από τη 12αδα των κορυφαίων αναζητήσεων, εκτός από Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, “λείπουν” Μαδρίτη και Βαρκελώνη όπως και η Βενετία. Επίσης, λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το Τελ Αβίβ (που πέρυσι ήταν πρώτο στις σχετικές λίστες για ταξίδια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) ούτε και για το Κάιρο. 

Από τη Θεσσαλονίκη, οι ταξιδιώτες θα «πετάξουν» για Ανόβερο, Αμβούργο, Βερολίνο, Φρανκφούρτη και Λάρνακα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται ότι συγκεντρώνουν και οι νέοι προορισμού που προστέθηκαν στο νέο χειμερινό πρόγραμμα της AEGEAN όπως η Μπρατισλάβα (Σλοβακία) και το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν).

Σε ό,τι αφορά στα ταξίδια το εσωτερικό, οι παραδοσιακοί προορισμοί (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα, κ.α.) προσελκύουν σημαντικό αριθμό επιβατών και λόγω των μετακινήσεων φοιτητών, δασκάλων, στρατιωτικών, κλπ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις