Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

28η Οκτωβρίου: Αργία μεσοβδόμαδα; Ε, και; “Γεμάτα” Αράχωβα και Καλάβρυτα

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Φέτος η τύχη μας γύρισε την… πλάτη: ούτε Δευτέρα ούτε Παρασκευή “πέφτει” η αργία της 28ης Οκτωβρίου. Τετάρτη είναι, κατά μεσής της εβδομάδας και κάνει το τριήμερο… όνειρο απατηλό. Πως είπατε; Δεν είναι ακριβώς έτσι;

Μπορεί από τον Αύγουστο να έχει μπει στη ζωή μας το τρίτο Μνημόνιο, μπορεί ο ΕΝΦΙΑ να είναι ακόμα εδώ αλλά η απόδραση είναι πάντα αναγκαία. Και με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, οι κάτοικοι των πόλεων ψάχνουν προορισμούς έστω και για λίγες ώρες.

Στην Αράχωβα και τα Καλάβρυτα, δυο από τους πλέον δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, η πληρότητα αγγίζει ήδη στο 60%-70% και δεν αποκλείεται το ποσοστό αυτό να αυξηθεί, όπως είπαν ξενοδόχοι στο newsit.gr. Γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα εκμεταλλευθούν την αργία της εθνικής εορτής για να “κολλήσουν” και δυο μερούλες άδεια (Πέμπτη, Παρασκευή), βάλτε και το Σαββατοκύριακο, να το… 5ήμερο!

“Σίγουρα είναι πεσμένη η κίνηση συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές που θα είχαμε ήδη φτάσει το 100% της πληρότητας μας” λένε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στις δυο περιοχές και δεν κρύβουν πως “είμαστε αισιόδοξοι παρά τις δυσκολίες που περνάνε οι Έλληνες”.

Εκτός από εκείνους που θα “κολλήσουν” μέρες στην αργία, υπάρχουν κι εκείνοι που θα επιλέξουν την απόδραση της… μιας μέρας.

Αναφορικά με τις τιμές; Για το επόμενο τετραήμερο κυμαίνονται από 60 ευρώ το δίκλινο έως και 250 ευρώ για τις ακριβότερες επιλογές. “Οι τιμές μας έχουν μειωθεί και αυτό μας οδηγεί σε αύξηση της πληρότητας, ειδικά μέσα στην κρίση”, λένε οι ξενοδόχοι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε