Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

300 απολύσεις και λουκέτα σε εργοστάσια των ΕΑΣ – Τι προβλέπει το σχέδιο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι λεπτομέρειες φαίνεται ότι απομένουν για να δεχθεί και η τρόικα το τελικό σχέδιο για τα ΕΑΣ όπου προβλέπεται να παραμείνουν τα 2/3 των εργαζόμενων, αλλά μόλις τα μισά εργοστάσια σε λειτουργία.

Η τρόικα φαίνεται πως έκανε πίσω στο θέμα των απολύσεων του προσωπικού. Όλα δείχνουν ότι οι απολύσεις θα είναι τελικά 300 και όχι όπως αρχικά προβλεπόταν 500. Έτσι από τους περίπου 800 εργαζόμενους σήμερα θα διατηρήσουν την εργασία τους 500 άτομα.

Παράλληλα θα παραμείνει σε λειτουργία το εργοστάσιο του Αιγίου ενώ αναμένεται να κλείσουν εκείνα σε Μάνδρα και Ελευσίνα.

Το σχέδιο δεν είναι όμως το οριστικό, πρόκειται ουσιαστικά για ένα δοκιμαστικό στάδιο καθώς μέσα στο 2014 θα πρέπει να αποδειχθεί ότι το νέο σχήμα είναι βιώσιμο.
Να διασφαλιστούν αυτοτελείς εξαγωγές και όχι συνδεδεμένες με άλλα εξοπλιστικά προγράμματα ή προερχόμενες από Αντισταθμιστικά Ωφελήματα και θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθούν όλες οι προβλεπόμενες συμφωνίες με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αν στο τέλος του 2014 αποδειχθεί ότι το νέο σχήμα δεν είναι βιώσιμο θα ενεργοποιηθεί αυτομάτως η δεύτερη φάση της αναδιάρθρωσης. Θα παραμείνουν δηλαδή μόνο 341 εργαζόμενοι και θα παραμείνουν σε λειτουργία μόνο 2 εργοστάσια, θα κλείσει δηλαδή ακόμη ένα.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε