Ελλάδα

37.500 νέες άδειες παραμονής στην Ελλάδα το 2015

Το 2015 εκδόθηκαν στις χώρες μέλη της ΕΕ 2,6 εκατ. νέες άδειες παραμονής για πολίτες κρατών εκτός της ενωμένης Ευρώπης.

Ο αριθμός αυτός σε γενικές γραμμές αντιστοιχεί στο 0,5% του πληθυσμού της ΕΕ. Την ίδια χρονιά στην Ελλάδα εκδόθηκαν περίπου 37.500 νέες άδειες παραμονής. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί περίπου στο 0,3% του πληθυσμού της χώρας.

Με… αριθμούς

Οι περισσότερες άδειες παραμονής δόθηκαν το 2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο (633.000) και αφορούσαν κυρίως φοιτητές. Από τις άδειες παραμονής που εκδόθηκαν στο σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ το 29% αφορούσε λόγους οικογενειακής επανένωσης. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ανήλθε στο 51%.

Οι άδειες παραμονής που για λόγους σπουδών που εκδόθηκαν το 2015 στην ΕΕ αντιστοιχούσαν στο 20% του συνόλου των αδειών. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 2,3%.

Οι άδειες παραμονής για λόγους εργασίας αντιστοιχούσαν το 2015 στο 27% στην ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 3%.

Οι άδειες παραμονής για αδιευκρίνιστους λόγους στο σύνολο της ΕΕ ήταν στο 24%, ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 43%.

Στην Ελλάδα τέλος το μεγαλύτερο τμήμα των αδειών παραμονής αφορά Αλβανούς πολίτες (70%). Ακολουθούν με ποσοστά της τάξεως του 3% οι Ρώσοι και οι Γεωργιανοί πολίτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων: «Όχι σε διάλογο με την κυβέρνηση»
«Είναι αγώνας ζωής και για εμάς και για όλους τους Έλληνες» τονίζουν, παραμένοντας στο μπλόκα μέχρι τη Δευτέρα - Οι αγρότες επιμένουν ότι «ο διάλογος είναι προσχηματικός και η κυβέρνηση μας εμπαίζει»
Μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων στον Προμαχώνα Σερρών 11
Ο Τριαντόπουλος αρνήθηκε στη δίκη ότι έδωσε εντολή για παράνομη αλλοίωση του χώρου της τραγωδίας των Τεμπών
Έκλεισε ο κύκλος της ανακριτικής διαδικασίας για το «μπάζωμα», με τον Χρήστο Τριαντόπουλο να είναι ο τελευταίος από τους κατηγορούμενους που έδωσε εξηγήσεις ενώπιον της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου
Στιγμιότυπο από την φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, τον Φεβρουάριο του 2023
Ο ρόλος του 30χρονου που παραδόθηκε για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα και οι πωλήσεις ακινήτων έναντι 900.000 ευρώ
Ο 30χρονος ήταν γιος γνωστού επιχειρηματία, ήταν ο άνθρωπος με το τέταρτο πακιστανικό κινητό τηλέφωνο, ενώ ερευνάται το αν οι ηθικοί αυτουργοί φιλοξενήθηκαν σπίτι του μετά το έγκλημα
Ο 30χρονος πέμπτος συνεργός που παραδόθηκε
Στέφανος Παπαδόπουλος: Τα πρώτα βήματα στις πίστες της Θεσσαλονίκης, η κάθοδος στην Αθήνα και τα βίντεο με τον Γιώργο Μαζωνάκη
Δείτε φωτογραφίες από την συνεργασία τους στην πίστα - Ζητά δικαίωση ο νεαρός τραγουδιστής με τον Γιώργο Μαζωνάκη να υποστηρίζει -μέσω των δικηγόρων του- πως υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο εκβίασης
Ο Στέφανος Παπαδόπουλος τραγουδά με τον Γιώργο Μαζωνάκη