Ελλάδα

48ωρη απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ αυτή την εβδομάδα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους και ύστερα από απόφαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ θα κάνουν 48ωρη απεργία την προσεχή Τρίτη (22.10.2019) και Τετάρτη (23.10.2019).

Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στους δήμους με την ΠΟΕ – ΟΤΑ να αποφασίζει 48ωρη απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα, αντιδρώντας σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (άρθρο 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.

Για την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίστηκε:

– Τη Δευτέρα γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους. Την ημέρα αυτή τα γκαράζ των δήμων θα παραμείνουν κλειστά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, ενώ με αποφάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του δήμου.

– Την Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

– Την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν είμαι γιατρός, έχω κέντρο αισθητικής» λέει ο 40χρονος που φωτογραφίζεται με τη χειρουργική ποδιά επί τω έργω
Οι λογαριασμοί του στα social media είναι γεμάτοι με φωτογραφίες του ιδίου, να φοράει την ιατρική πόδια, εντός χειρουργικής αίθουσας και να κάνει μεταμοσχεύσεις μαλλιών
«Δεν είμαι γιατρός, έχω κέντρο αισθητικής» λέει ο 40χρονος που φωτογραφίζεται με τη χειρουργική ποδιά επί τω έργω
«Αυτές οι Νύχτες έμειναν»: Η Nova στήριξε ως Μεγάλος Χορηγός το 31 ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας!
Από πλευράς Nova το «παρών» έδωσε η κα. Κική Σιλβεστριάδου, CEO της Nova Media στην τελετή λήξης ενώ η κα. Αγάπη Κεφαλογιάννη, Program Director της Nova παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης
nova