Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

62χρονος είχε ρημάξει μαγαζιά σε όλη την Αθήνα – Ο τρόπος δράσης του

62χρονος είχε ρημάξει μαγαζιά σε όλη την Αθήνα – Ο τρόπος δράσης του

Στη σύλληψη ενός 62χρονου για συστηματικές κλοπές σε μαγαζιά στην Αττική προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας.

Ο δράστης; συνελήφθη στην περιοχή της Κυψέλης ενώ από την έρευνα προκύπτει οτι ο 62χρονος τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2021, προέβαινε συστηματικά σε κλοπές από καταστήματα διαφόρων ειδών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο κατηγορούμενος κινούνταν με το επιχειρησιακό του αυτοκίνητο, αναζητώντας τα υποψήφια καταστήματα, των οποίων στη συνέχεια, όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, παραβίαζε την βιτρίνα της κεντρική εισόδου τους, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων.

Αφού εισέρχονταν σε αυτά, αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τις ταμειακές μηχανές και ηλεκτρονικές συσκευές. Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ στην σχετική ανακοίνωση, χαρακτηριστικό της εγκληματικής δράσης του 62χρονου ήταν, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, αναζητούσε εντός των καταστημάτων και αφαιρούσε κλειδιά αυτοκινήτων και τηλεχειριστήρια από γκαράζ, με σκοπό να εντοπίσει τα οχήματα, τα οποία πιθανόν να ήταν σταθμευμένα πλησίον των καταστημάτων και αφού ερευνήσει το εσωτερικό τους, να προβεί σε κλοπή.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στο επιχειρησιακό αυτοκίνητο, που κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όσο και στην οικία του κατηγορουμένου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

– 2 μαχαίρια με θήκες

– διαρρηκτικά εργαλεία (2 κατσαβίδια και καλέμι),

– κουκούλα «full face»)

– γάντια,

– πλήθος κλειδιών αυτοκινήτων και διαφόρων τύπων και

– πλήθος κοσμημάτων και γυαλιών.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, εξιχνιάστηκαν 13 κλοπές σε καταστήματα που διαπράχθηκαν από τον 62χρονο, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων κλοπών συνεχίζεται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις