Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

80 παραβιάσεις από 10 τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο

80 παραβιάσεις από 10 τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο
Φωτογραφία αρχείου

Oι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022, συνολικά 80 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. 

Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σημερινό προκλητικό σκηνικό στους αιθέρες του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου έλαβαν μέρος συνολικά 10 αεροσκάφη.

Ειδικότερα, τέσσερα ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 10 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχε και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποίησε τι; 31 παραβιάσεις και ένα ATR-72.

Από τις σημερινές παραβιάσεις οι τέσσερις ήταν υπερπτήσεις που σημειώθηκαν πάνω από τα νησιά του Αιγαίου, τους Ανθρωποφάγους, το Μακρονήσι και τους Καλόγερους.

Από τα μαχητικά αεροσκάφη τα τέσσερα ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκε μία εμπλοκή. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις