Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

8η Χρονιά και στην Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Υπευθυνότητας της Pernod Ricard: Responsib’ALL Day

8η Χρονιά και στην Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Υπευθυνότητας της Pernod Ricard: Responsib’ALL Day

Η 7η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα Ημέρα Εταιρικής Υπευθυνότητας και εθελοντικής συνεισφοράς Responsib’ALL Day για όλους τους εργαζόμενους της Pernod Ricard παγκοσμίως. Για το 2018, και με κεντρικό θέμα την προσφορά στο Περιβάλλον οι υπάλληλοι της Pernod Ricard Hellas σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη συνεργάστηκαν με αντίστοιχες περιβαλλοντικές οργανώσεις για τρεις δράσεις καθαρισμού στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα, στη Λιμνοθάλασσα Αγγελοχωρίου και στον κόλπο της Καλλονής.

Στην Αττική, σε συνεργασία με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και το Φορέα Διαχείρισης, οι εργαζόμενοι της Pernod Ricard Hellas πραγματοποίησαν τον πρώτο κεντρικό καθαρισμό του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα. Έλαβαν εξειδικευμένη ενημέρωση από τους εκπροσώπους του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για τη σημασία της πλαστικής ρύπανσης και τους κινδύνους που διατρέχει το οικοσύστημα και στη συνέχεια περισύλλεξαν και κατέγραψαν τα απορρίμματα. Παράλληλα, η Pernod Ricard Hellas προσέφερε στο Φορέα Διαχείρισης εξοπλισμό και kit νερού, ενισχύοντας την προσπάθεια για την προστασία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα, το οποίο συνδυάζει τρία πολύτιμα, διαφορετικά οικοσυστήματα, τον υγροβιότοπο, το παράλιο πευκοδάσος και τη θαλάσσια περιοχή του όρμου του Μαραθώνα, και η σπουδαιότητα του οποίου κρίνεται ζωτικής σημασίας, καθώς αποτελεί το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι της Pernod Ricard Hellas, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων iSea, συμμετείχαν σε καθαρισμό παραλίας στην περιοχή της Λιμνοθάλασσας Αγγελοχωρίου. Στη Μυτιλήνη, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα, συμμετείχαν σε πρόγραμμα ενημέρωσης και καθαρισμό παραλίας στον κόλπο της Καλλονής.

O Cyril Claquin, Μanaging Director της Pernod Ricard Hellas δήλωσε: « Η 7η Ιουνίου, η Responsib’ALL Day της Pernod Ricard είναι μια μέρα που περιμένουν με ενθουσιασμό όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου παγκοσμίως. Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα, τα γραφεία μας σε όλον τον κόσμο ουσιαστικά κλείνουν, και όλοι συμμετέχουμε σε εθελοντικές δράσεις. Στην Ελλάδα, φέτος, είχαμε τη χαρά να υλοποιήσουμε τον πρώτο κεντρικό καθαρισμό του σημαντικότερου ίσως παράκτιου οικοσυστήματος της Αττικής, το Εθνικό Πάρκο Σχινιά, αλλά και δύο άλλων ευαίσθητων οικοσυστημάτων, στη Λιμνοθάλασσα Αγγελοχωρίου και στον κόλπο της Καλλονής. Ευχαριστούμε τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, iSea και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα, καθώς και τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά για τη συνεργασία και την πολύτιμη γνώση που μας μετέφεραν».

H Responsib’ALL Day σε όλο τον κόσμο με μια ματιά:

  • 8η συνεχόμενη χρονιά
  • 150.000 ώρες δαπανήθηκαν παγκοσμίως για την διοργάνωση της Ημέρας Εταιρικής Υπευθυνότητας Responsib’ALL Day το 2017
  • 100 πρωτοβουλίες πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο από τους υπαλλήλους της Pernod Ricard
  • 18.500 υπάλληλοι συμμετείχαν σε εθελοντική εργασία παγκοσμίως
  • 85 θυγατρικές εταιρείες συμμετείχαν ενεργά
  • 470 είδη πανίδας έχουν επηρεαστεί θετικά
  • 13.500 είδη χλωρίδας φυτεύτηκαν
  • 40 ποτάμια, λίμνες και παραλίες καθαρίστηκαν από υπαλλήλους μας παγκοσμίως

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις