Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Άκαρπη η συνάντηση Στουρνάρα – αγροτών

Άκαρπη η συνάντηση Στουρνάρα – αγροτών

Έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες της Πελοπονήσσου μετά το αδιέξοδο στο οποίο κατέληξε η συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Η αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος» δεν πήρε τις δεσμεύσεις που ήθελε από τον Γιάννη Στουρνάρα και έτσι θα προτείνει τη συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Όπως δήλωσαν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» που συμμετείχαν στη συνάντηση, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Τζωρτζάκης, ζήτησαν από τον υπουργό να αποσυρθεί το φορολογικό των αγροτών και να συζητηθεί από μηδενική βάση όλο το μοντέλο της πρωτογενούς παραγωγής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά και ανάπτυξή του.

Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Πεβερέτος, μέλος των ανεξάρτητων μπλόκων και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ο Γιάννης Στουρνάρας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού

Ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με τους αγρότες, απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού, πλην όμως εμφανίστηκε διατεθειμένος να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, αλλά και να εξεταστούν φορολογικά μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη.

Ένα επίσης βασικό ζήτημα που έθεσαν οι αγρότες ήταν και το θέμα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας να δοθούν στους παραγωγούς δάνεια για επενδύσεις με χαμηλό επιτόκιο.

Μετά το αδιέξοδο, οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων αγροτών και κτηνοτρόφων Πελοποννήσου ήταν οι πρώτοι που εξέφρασαν την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Ο Χρήστος Αναγνωστάκος, εκπρόσωπος των αγροτών, δήλωσε ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρίκαλα: Το ΣΔΟΕ καλεί αγρότες σε απολογία για πλαστά τιμολόγια!

Λάρισα: Αγροτικό συλλαλητήριο στο μπλόκο της Νίκαιας – ”Η συμμετοχή θα στείλει μήνυμα στον Στουρνάρα”!

Έτοιμοι για δυναμική “απάντηση” οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας αν δεν πάει καλά η συνάντηση με τον Στουρνάρα

Θεσσαλονίκη: Αγροτικά μπλόκα με συνθήματα και διανομή ρυζιού – ”Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω”!

Πλησίασαν με τα τρακτέρ τους την εθνική οδό οι αγρότες από τη Φθιώτιδα

Αγρότες “έχτισαν” με πορτοκάλια την πόρτα τράπεζας στο Άργος

Φθιώτιδα: Αγρότες και ΜΑΤ έδωσαν ”ραντεβού” στο μπλόκο της Ανθήλης – Φωτό!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε