Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Allou! Fun Park: Τα ερωτήματα για το ατύχημα μετά την αυτοψία

Allou! Fun Park: Τα ερωτήματα για το ατύχημα μετά την αυτοψία

Ύστερα από 6 ώρες ολοκληρώθηκε η αυτοψία στον χώρο που έγινε το ατύχημα με τέσσερις τραυματίες στο Allou! Fun Park, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (06.09.2022).

Την αυτοψία πραγματοποίησαν ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας που έχει οριστεί από την εισαγγελία, ο τεχνικός σύμβουλος που όρισαν οι οικογένειες των τραυματιών και ο τεχνικός σύμβουλος της εταιρείας στο Allou! Fun Park.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το πρώτο ερώτημα που φέρεται να προβληματίζει τους ειδικούς είναι η γεωμετρία του σημείου του ατυχήματος. Δηλαδή, το σημείο όπου βρέθηκαν οι νεαροί μετά το ατύχημα, το οποίο δεν προκύπτει από την ταχύτητα του βαγονιού.

Το δεύτερο ερώτημα, φέρεται να είναι ένα νέο εξάρτημα, το οποίο εντόπισαν οι ειδικοί πάνω στο παιχνίδι. Για το εξάρτημα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν διευκρινήσεις, για το αν τοποθετήθηκε πριν ή μετά το ατύχημα.

Το τρίτο ερώτημα που θέτουν είναι η ενδεχόμενη παραβίαση του χώρου του ατυχήματος, ο οποίος είχε σφραγιστεί από την αστυνομία μέχρι να γίνουν οι έρευνες.

«Κάποια ιδιωτική εταιρεία ήρθε χθες και έκανε επεμβάσεις»

Ο τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των τραυματιών, Κώστας Λακαφώσης, σε δήλωσή του, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “αρκετά πράγματα έγιναν σήμερα, έχουν μείνει και κάποια πράγματα να γίνουν σε επόμενη ημερομηνία. Σήμερα δοκιμάσαμε το μηχάνημα χωρίς ανθρώπους, μόνο με νερό. Πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε και μια δεύτερη δοκιμή, την επόμενη εβδομάδα, ίσως και σε δύο εβδομάδες. Θα γίνει και δεύτερη αυτοψία στο σημείο. Βρέθηκαν, όμως, πολλά και βασικά πράγματα. Υπάρχουν ευρήματα και οδηγούν κάπου. Εμείς δεν βρήκαμε το παιχνίδι, όπως σφραγίστηκε μετά το ατύχημα. Κάποια ιδιωτική εταιρεία ήρθε χθες και έκανε επεμβάσεις και έλεγξε το παιχνίδι. Άρα αυτό που είδαμε εμείς ήταν το αποτέλεσμα της επέμβασης του ιδιώτη, δεν ήταν αυτό που σφραγιστηκε ακριβώς μετα το ατύχημα. Κάποιος έχει βγάλει δελτίο Τύπου που λέει ότι έλεγξε το παιχνίδι και το βρηκε να λειτουργεί καλά. Άρα αφού το έλεγξε και το βρήκε να λειτουργεί καλά, σημαίνει ότι μπήκε μέσα και το έλεγξε. Είναι κάτι που διαπίστωσε και ο πραγματογνώμονας, είμαστε όλοι σύμφωνοι, δεν υπάρχει κάποια διαφωνία”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις