Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανοιξε η εθνική Αθηνών – Πατρών και η γέφυρα του Ρίου – Επεισόδια στην Κρήτη

Ανοιξε η εθνική Αθηνών – Πατρών και η γέφυρα του Ρίου – Επεισόδια στην Κρήτη

– Nα αφαιρούνται οι άδειες όσων κλείνουν τους δρόμους ζήτησε με εγκύκλιο ο Γ. Ραγκούσης
– Μποτιλιάρισμα στην Πατρών – Αθηνών – Ο δρόμος είναι κλειστός για πάνω από 5 ώρες!
– Ξεπέρασε τα 25 χιλιόμετρα νωρίτερα το μποτιλιάρισμα!
– “Θα συμβούν ζημιές χωρίς να φταίμε”, είπε ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ
– Συγκέντρωση με πορεία και στη Θεσσαλονίκη – Αποκλεισμός της ΔΟΥ Καλαμάτας
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κανείς δεν γνωρίζει ποιό θα είναι το επόμενο βήμα των ιδιοκτητών ταξί μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει εγκύκλιο στους περιφερειάρχες διατάσσοντας την αφαίρεση των αδειών κυκλοφορίας για ένα χρόνο όσων αποκλείουν τους δρόμους. (διαβάστε όλη την εγκύκλιο)

Μετά από πολύωρο αποκλεισμό και ουρές χιλιομέτρων οι ιδιοκτήτες ταξί της Αχαϊας και της Αιτωλοακαρνανίας που είχαν κόψει στα δυο την Δυτική Ελλάδα αποφάσισαν στις 15.30 να ανοιξουν την Αθηνών – Πατρών και την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Στην Κρήτη, προηγήθηκαν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και ιδιοκτητών ταξί, ενώ έπεσαν και δακρυγόνα αφού το αεροδρόμιο Καζαντζάκης ήταν σε κατάσταση πολιορκίας για πολλές ώρες. Αυτή την ώρα γίνεται γενκή συνέλευση των ιδιοκτητών έξω από το αεροδρόμιο.

Νωρίτερα, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, στρατηγός Μ. Παραβολιδάκης, κατάφερε να πείσει τους ιδιοκτήτες ταξί που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο του αεροδρομίου να αποχωρήσουν και στη συνέχεια έδωσε εντολή στα λεωφορεία να προσεγγίσουν το κτίριο για να αποβιβάσουν τουρίστες έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων.

Πέτρες & ξύλα εναντίον τουριστικών λεωφορείων

Από το πρωί η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική και κατέληξε σε εκτεταμένα επεισόδια, όταν την εμφάνισή τους έκαναν τουριστικά λεωφορεία, που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το κτίριο του αεροσταθμού για να επιβιβάσουν τουρίστες.

Στη θέα των λεωφορείων οι ταξιτζήδες εξοργίστηκαν και επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες στα πρώτα τουριστικά λεωφορεία που πέρασαν το διαλυμένο μπλόκο.

ΩΡΑ 12.30 Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΣΥΜΠΛΟΚΩΝ ΦΩΤΟ CRETALIVE

ΦΩΤΟ CRETALIVE

Τουρίστες με τα πόδια πηγαίνουν το αεροδρόμιο Ηρακλείου - ΦΩΤΟ CRETALIVE



Στην Αθήνα
οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν για 10 λεπτά την λεωφόρο Μεσογείων και στα 2 ρεύματα μετά την άκαρπη συνάντηση με τον Γιάννη Ραγκούση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση και οι δύο πλευρές επέμειναν στις θέσεις τους, με τους ιδιοκτήτες να ζητούν επιτακτικά εδώ και τώρα αποδοχή του αιτήματος που έχουν διατυπώσει για πληθυσμιακά κριτήρια στην έκδοση των αδειών και τον υπουργό να τους αντιτάσσει τη δική του θέση, ότι ο ίδιος, δηλαδή, θα καταθέσει τις προτάσεις του έως το τέλος του μήνα και πάνω σ΄αυτές να γίνει ουσιαστικός διάλογος με κανόνες.

O κ. Ραγκούσης προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες ότι η πολιτεία θα λάβει τα μέτρα της για να αντιμετωπίσει τις ακραίες συμπεριφορές, που εμφανίζονται σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας ότι έχει δοθεί εντολή στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να επεμβαίνουν, όπου διαπιστώνεται ότι παρακωλύεται η κυκλοφορία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουν οι ιδιοκτήτες από αύριο 48ωρη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο.

ΩΡΑ 12.55 ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ ΦΩΤΟ NEWSIT

Κλειστή η γέφυρα του Ρίου και τα διόδια

Επτά χρόνια… πίσω πάνε οι χιλιάδες οδηγοί που έχουν την ατυχία να κινηθούν στην Αθηνών Πατρών και ειδικά όσοι χρειαστεί να κινηθούν προς Αντίρριο, καθώς λόγω των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί έχει κλείσει από τις εννιά παρά τέταρτο η εθνική στο ύψος των διοδίων έξω απ’ την Πάτρα και η κίνηση γίνεται από την παλιά εθνική, ενώ οι ταξιτζήδες της Αιτωλοακαρνανίας απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στη γέφυρα στέλνοντας τους οδηγούς στα φέρι μπόουτ! Εκεί οι ουρές ξεπερνούν τα 5 χιλιόμετρα.

Πιο αναλυτικά: Στον κόμβο Μολυκρίου, στο 1ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, έχουν μεταβεί οι ιδιοκτήτες ταξί της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να είναι αποκλεισμένη η πρόσβαση των οχημάτων τόσο προς την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, όσο και προς τον δρόμο που οδηγεί προς Ναύπακτο, Γαλαξίδι και Ιτέα.

Επίσης ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας εξακολουθούν να βρίσκονται στα διόδια του Ρίου επί της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου. Η κίνηση των οχημάτων εκεί, γίνεται από την παλαιά εθνική οδό.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί ιδιοκτήτες ταξί. Κλειστή η οδός Αναστάσεως μπροστά στο υπουργείο

Στην Κέρκυρα οι ταξιτζήδες απέκλεισαν για λίγο τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου και κράτησαν για ώρα  αποκλεισμένο το αεροδρόμιο από το οποίο μπορούσε κανείς να φύγει μόνο πεζός. Το πρωί απέκλεισαν και την κεντρική εείσοδο του λιμανιού.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών ταξί της Κέρκυρας, Διονύσης Καβαδίας:


Στο μεταξύ, τρεις “πειρατές” ταξιτζήδες συνέλαβαν οι αστυνομικοί στην Κέρκυρα, έξω από το αεροδρόμιο, την ώρα που μετέφεραν τουρίστες από διάφορα σημεία του νησιού έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες ταξί ξεκίνησαν πορεία, πεζή, από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με σταθμούς το Δημαρχείο και τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Β. Ηρακλείου. Το απόγευμα, θα παρθούν οι αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους.

Στην Καλαμάτα οι ιδιοκτήτες ταξί έκαναν κατάληψη στην Δ.Ο.Υ. της πόλης.

Αύριο ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Τρίπολη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

Διαβάστε επίσης:

Ταξιτζήδες τα έσπασαν και σε γραφεία βουλευτών στα Γιάννενα

Επ’ αόριστον αποκλεισμός των διοδίων της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου απο σήμερα

Επεισόδια και ξύλο στο λιμάνι της Πάτρας -Δείτε το video

Με “πρωτοβουλία” απαντάει η κυβέρνηση στους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε