Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Απεργία: Παραλύει η χώρα και την Κυριακή! Ο… μακρύς κατάλογος των απεργιών!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων και την Κυριακή, 8 Μαϊου, με… σχεδόν όλες τις κοινωνικές ομάδες να συντάσσονται και να στέλνουν το “μήνυμά” τους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που το βράδυ ευελπιστεί να δει το ασφαλιστικό να υπερψηφίζεται από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Τόσο ο ιδιωτικός τομέας, όσο και το Δημόσιο, βρίσκονται σε απεργιακό πυρετό. 48ωρες απεργίες έχουν προκηρύξει τόσο η ΓΣΕΕ, όσο και η ΑΔΕΔΥ από την Παρασκευή, ενώ για την Κυριακή έχει ήδη προκηρυχθεί 24ωρη γενική απεργία.

Αποτέλεσμα η παράλυση των μεταφορών και των συναλλαγών, ενώ εδώ να σημειώσουμε πως στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι έμποροι και οι βιοτέχνες, η ΔΕΗ, η τοπική αυτοδιοίκηση και πλήθος άλλων συνδικαλιστικών φορέων και ενώσεων.

Εδώ να σημειώσουμε πως αναμένεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους την Κυριακή και οι αγρότες, οι οποίο το Σάββατο βρέθηκαν στο πλευρό του ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό.

Νέο κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ, μετά την αποψινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, καλεί σε μαζική κινητοποίηση και την Κυριακή, “πιο αποφασιστικά για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στην κοινωνική ασφάλιση, τη νέα φοροκαταιγίδα”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: “Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στην κοινωνική ασφάλιση, τη νέα φοροκαταιγίδα! Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος την Κυριακή 8 Μάη στην συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Τιμάμε τα 130 χρόνια Εργατικής Πρωτομαγιάς, όπως της αξίζει. Υπερασπιζόμαστε την κοινωνική ασφάλιση, με απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ στο Σύνταγμα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ-ΔΝΤ. Δίνουμε τη μάχη με νέα κινητοποίηση και το απόγευμα της Κυριακής 8 Μάη με προσυγκεντρώσεις στους παρακάτω χώρους στις 7 μμ.

Στην Ομόνοια. Οι λαϊκές επιτροπές Α Αθήνας, Δυτικού και Βόρειου τομέα.
Στην Παλιά Βουλή. Τα συνδικάτα ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, σύλλογοι των αυτοαπασχολούμενων.
Στύλους Ολυμπίου Διός. Οι Λαϊκές επιτροπές Ανατολικού και Νότιου τομέα και Πειραιά.
 Είναι ώρα αγώνα! Όλοι στους δρόμους!”.

Προβλήματα λόγω ΠΝΟ!

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προκήρυξε τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση – μέχρι την Τρίτη – γεγονός που σημαίνει ότι χιλιάδες πολίτες θα εγκλωβιστούν μακριά από τα νησιά, στα οποία είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν, ενώ πρόβλημα θα δημιουργηθεί και με τους τουρίστες.

Πιο συγκεκριμένα, η απεργία θα ισχύει για όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Παρασκευή στις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου.

Χωρίς λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Σαρανταοχτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο» και τα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κάλεσμα στην διαδήλωση και από ΕΣΗΕΑ

Παράλληλα και η ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή της, απευθύνει κάλεσμα για δυναμική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Κυριακής.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Όλοι στη διαδήλωση που θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά από την ΕΣΗΕΑ, αύριο Κυριακή 8 Μαϊου 2016 στις 12 το μεσημέρι.

Διεκδικούμε:

– Την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάσου και τη διασφάλιση των πόρων τους
– Κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας
– Συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στην Ενημέρωση

Τα Ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ δεν οφείλουν σε κανέναν. Η Πολιτεία μας οφείλει”.

Κλειστά τα πρατήρια καυσίμων

Κατόπιν έκτακτης συνεδρίασής του, το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων αποφάσισε τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ κατά του ασφαλιστικού. Έτσι, τα πρατήρια καυσίμωνα σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΠΕΚ σημειώνει: «Πρέπει η Κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου «λερναίας ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία».

Κλειστά και τα μαγαζιά

Το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013 αποφάσισαν από κοινού ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε