Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

“ Αστυνομικοί της γειτονιάς” οι δημοτικοί αστυνομικοί

Γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαμαρτυρίας ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαμαρτυρίας ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Γενική Διεύθυνση… Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ, με τους μετεκπαιδευμένους δημοτικούς υπαλλήλους να αναλαμβάνουν τα καθήκοντα του… Αστυνομικού της Γειτονιάς! Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Μάλιστα η συγκεκριμένη… αστυνομική υπηρεσία υπάρχει ήδη στο νέο οργανόγραμμα αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ, με τους δημοτικούς αστυνομικούς που θα απορροφηθούν μετά από αξιολόγηση να υποστούν μία μετεκπαίδευση και από εκεί και πέρα θα αναλάβουν τα καθήκοντα του Αστυνομικού της Γειτονιάς. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε, αν θα εργαστούν σε κάποιες διοικητικές θέσεις, ο κ. Δένδιας απάντησε μεταξύ άλλων ότι η «κοινωνία δεν θέλει πια ανθρώπους πίσω από γραφεία και οι περισσότεροι θα βγουν στον δρόμο». Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ωστόσο ότι δεν έχει απόλυτη γνώση όλων των στοιχείων τα οποία η Δημοτική Αστυνομία θα μπορέσει να καλύψει εντεταγμένη στην Ελληνική Αστυνομία.

Ελέγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,

επιτήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης θα περιλαμβάνονται μεταξύ πολλών άλλων στο καθηκοντολόγιό τους, ενώ όσοι μετακινηθούν δεν πρόκειται να καλύψουν υπάρχουσες θέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο υπάρχον οργανόγραμμα, αλλά θα προστεθεί η νέα υπηρεσία.

Σε ερώτηση που αφορούσε τις έρευνες για τον εντοπισμό των επικίνδυνων δραπετών, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Ήπειρο, και από τα υπάρχοντα στοιχεία φαίνεται ότι βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα. Στο ίδιο θέμα αναφορικά με το κόστος της αστυνομικής επιχείρησης, ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε ότι «αφ’ ής στιγμής οι συγκεκριμένοι δραπέτες βγήκανε από τις φυλακές, θα υπήρχε ένα πολύ μεγάλο κόστος στην καταδίωξη τους. Δεν μιλάμε για απλές περιπτώσεις δραπετών. Όπως φάνηκε, μιλάμε για εξαιρετικά επικίνδυνους ανθρώπους. Έχουμε θρηνήσει δύο θύματα». Σχετικά με την πρόσφατη υπόθεση σύλληψης δύο ατόμων για τρομοκρατία ο κ. Δένδιας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ κακό η Ελλάδα να εμφανίζεται ως έχουσα εκπροσώπους διεθνούς δικτύου τρομοκρατίας. Και για την εικόνα της και για τον τουρισμό της και οτιδήποτε. Η εξάρθρωση λοιπόν του συγκεκριμένου πυρήνα ήταν κάτι το εξαιρετικά θετικό. Γενικά, στην τρομοκρατία τα πράγματα έχουν πάει καλά, όμως με κανένα τρόπο αυτό δεν πρέπει να σημάνει εφησυχασμό». Συμπλήρωσε επίσης, για παράδειγμα, ότι ένα σημαντικό τρομοκρατικό χτύπημα θα ακύρωνε τελείως το ελληνικό τουριστικό προϊόν, ενώ τόνισε ότι νεοτρομοκρατία έχει περάσει από τη στενά μαρξιστική οργάνωση, σε μία μεγάλη διασπορά ανά ομάδες πια, που το ιδεολογικό τους περίβλημα βρίσκεται στον αναρχικό χώρο και οι οποίες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και βίαιες.

Ο αρμόδιος υπουργός αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ και στο νέο οργανόγραμμα όπου συμπτύσονται οργανωμένο έγκλημα και τρομοκρατία, έκανε λόγο για κοινή… δεξαμενή πληροφοριών, με κυρίαρχο στόχο την ασφάλεια του πολίτη και της χώρας. Σχετικά με την αστυνόμευση της Αθήνας, ο κ. Δένδιας, δήλωσε: «ότι πρέπει να μαζευτούν πράγματα τα οποία επί 20ετία αφέθηκαν και χαλάρωσαν. Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια. Εάν δείτε τους δείκτες μείωσης εγκληματικότητας στο κέντρο είναι σημαντικότατοι, όμως επίσης, η περιφέρεια της Αθήνας χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Υπάρχουν περιοχές με τεράστια προβλήματα ακόμα».

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε