Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Athens Flying Week – Tanagra International Airshow: «Έρχεται» στην Τανάγρα στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου

Athens Flying Week – Tanagra International Airshow: «Έρχεται» στην Τανάγρα στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου

Για 11η φορά επιστρέφει, φέτος, στις 2 και 3 Σεπτεβρίου, στην Τανάγρα η Athens Flying Week – Tanagra International Airshow.

Και αυτή τη φορά, στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, οι διοργανωτές της Athens Flying Week υπόσχονται πως θα είναι πιο δυνατή και πιο εντυπωσιακή από ποτέ…

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ανατολικής Μεσογείου, με ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεμονωμένα αεροσκάφη, ακροβατικά σμήνη και πολλές άλλες συμμετοχές που θα κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ηφετινή Athens Flying Week – Tanagra International Airshow, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

Το εντυπωσιακό Rafale Solo Display «Black Seven II» από τη Γαλλία με τον νέο επετειακό του διάκοσμο

Το πανίσχυρο Eurofighter Typhoon Solo Display από τη Σαουδική Αραβία για πρώτη φορά στον ουρανό και την πίστα της Τανάγρας

Τα μοναδικά F-16 «Dream Viper» από το Βέλγιο με την εντυπωσιακή πράσινη Οχιά και το κόκκινο «Dannebrog 800» από τη Δανία.

Ωστόσο, η έκπληξη της χρονιάς, είναι ότι η Athens Flying Week βρίσκεται εν αναμονή επίσημης επιβεβαίωσης για το αμερικανικό F-35, ώστε το ελληνικό κοινό να δει για πρώτη φορά από κοντά το υπερσύγχρονο Stealth αεροσκάφος.

Ακόμη, πέντε ακροβατικά σμήνη έρχονται στην Athens Flying Week που υπόσχονται μανούβρες που κόβουν την ανάσα, εκτελεσμένες με χειρουργική ακρίβεια.

Επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι άκρως εντυπωσιακοί Fursan Al Emarat, όπου με επτά αεροσκάφη να εκτελούν καθηλωτικούς ακροβατικούς ελιγμούς, οι «Ιππότες» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπόσχονται ένα μοναδικό θέαμα.

Τα «Γεράκια» της Σαουδικής Αραβίας, οι Saudi Hawks με τα πράσινα Bae Hawk Mk.65 θα πραγματοποιήσουν τις εναέριες χορογραφίες τους ενώ οι «Αετοί» της ισπανικής Αεροπορίας, οι Patrulla Aguila θα «ζωγραφίσουν» στον ουρανό της Τανάγρας «βάφοντας» τους αιθέρες κίτρινους και κόκκινους.

Από την ελβετική Πολεμική Αεροπορία, για ένα μοναδικό αεροπορικό σόου, έρχεται η ακροβατική ομάδα PC-7 ενώ οι Ιταλοί WeFly, το μοναδικό ακροβατικό σμήνος ΑμεΑ στον κόσμο, θα μας ταξιδέψουν με τις εντυπωσιακές τους φιγούρες.

Και φυσικά, ο Ιταλός πρωταθλητής και αγαπημένος του ελληνικού κοινού Luca Bertossio με το μοναδικό ακροβατικό Glider και το Skyvan της AviationPhotoCrew.

Φυσικά, από την Athens Flying Week 2023 δεν θα μπορούσε να λείπει το εντυπωσιακό F-16 «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας που κλέβει τις βλέμματα σε κάθε του εμφάνιση όπως και το μοναδικό Τ-6 «Daedalus».

Το μεγαλύτερο ελληνικό Air Show φιλοξενεί και το σύνολο των αεροπορικών μέσων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα μπορέσουν να δουν από κοντά τα ελληνικά Rafale, τα F-4 Phantom, τα Mirage 2000-5, τα T-6 Buckeye καθώς και τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μια μοναδική επίδειξη ικανοτήτων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ αλλά και μια εντυπωσιακή αερομαχία.

Στην Athens Flying Week 2023 μετέχουν και αεροπλάνα από τον στόλο της AEGEAN σε μοναδικούς σχηματισμούς πάνω από το αεροδρόμιο της Τανάγρας.

Τις ημέρες της Athens Flying Week 2023 στην Τανάγρα θα υπάρχει και η εντυπωσιακή στατική έκθεση όπου, μεταξύ άλλων, θα δώσουν το «παρών» τα αυστριακά PC-7 Turbotrainer και το γερμανικό Tornado και τα περίπτερα των εκθετών.

Όπως κάθε χρόνο, η RC Kavala Acro Team, με μια εκπληκτική επίδειξη αερομοντελισμού, οι Hellenic Skydivers που θα ανοίξουν και φέτος την Athens Flying Week με άλμα ελευθέρας και φυσικά, η Ανεμολέσχη Αθηνών.

Και φέτος η Athens Flying Week προσφέρει δωρεάν είσοδο και απεριόριστη θέα μπροστά απο τον χώρο VIP στους κατόχους κάρτας ΑμεΑ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις