Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Belharra «ΚΙΜΩΝ»: Εντυπωσιακά πλάνα από την καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας στα ναυπηγεία της Λοριάν

Belharra «ΚΙΜΩΝ»: Εντυπωσιακά πλάνα από την καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας στα ναυπηγεία της Λοριάν
Eurokinissi

Από τις 4 Οκτωβρίου το Πολεμικό Ναυτικό έχει μπει σε μία νέα, «ψηφιακή», εποχή με την καθέλκυση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI HN («Belharra») με την ιστορική ονομασία «ΚΙΜΩΝ», στα ναυπηγεία της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρείας Naval Group στη Λοριάν.

Η γαλλική Naval Group συχνά – πυκνά «ανεβάζει» οπτικοακουστικό υλικό από την πορεία κατασκευής των ελληνικών φρεγατών FDI HN («Belharra»).

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» της ομώνυμης κλάσης έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες τόσο στα κατασκευαστικά όσο και στα λειτουργικά χαρακτηριστικά της, με τη Naval Group να τονίζει ότι η φρεγάτα FDI HN είναι ψηφιοποιημένη με ενσωματωμένη κυβερνοπροστασία ήδη από το σχεδιασμό της.

Την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, η Naval Group δημοσίευσε στους λογαριασμούς της στα social media βίντεο που δείχνει τις προετοιμασίες της 4ης Οκτωβρίου για την καθέλκυση στα ναυπηγεία της στη Βρετάνη, της πρώτης ελληνικής φρεγάτας «Belharra» που φέρει την ιστορική ονομασία «ΚΙΜΩΝ».

Δείτε το βίντεο:

Η φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» διαθέτει, ανάμεσα σε άλλα, έναν ολοκληρωμένο ιστό αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), το κρίσιμο κέντρο δεδομένων των FDI HN, που περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, όπως μεταξύ άλλων τα συστήματα αναγνώρισης φίλιων ή εχθρικών δυνάμεων (IFF), τα συστήματα πλοήγησης, τις κεραίες επικοινωνίας UHF, τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

 

Επιπρόσθετα, το PSIM κατασκευάζεται και δοκιμάζεται ξεχωριστά από την κύρια κατασκευή του πλοίου και τοποθετείται πάνω στη φρεγάτα μόνο όταν θα έχει πιστοποιηθεί και ελεγχθεί πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η δεύτερη φρεγάτα «Belharra» με την ονομασία «ΝΕΑΡΧΟΣ» αναμένεται να παραδοθεί το φθινόπωρο του 2025 στη χώρα μας, και η τρίτη με την ονομασία «ΦΟΡΜΙΩΝ» μέσα στο 2026.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις