Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Black Friday 2022: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Black Friday 2022: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Η Black Friday πλησιάζει και καλό είναι να γνωρίζουν οι καταναλωτές τα δικαιώματά τους πριν βγουν να ψωνίσουν. Η μέρα των μεγάλων προσφορών πλησιάζει και πολλοί θέλουν να κάνουν ακόμη κι αγορές δώρων ενόψει Χριστουγέννων.

Την επόμενη Παρασκευή, λοιπόν, 25 Νοεμβρίου, έρχεται για ακόμη μια χρονιά η Black Friday, ενώ οι προσφορές πριν από τη… μέρα των προσφορών έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και μέρες.

Ενόψει της «Μαύρης Παρασκευής» και των προσφορών της, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές.

Τους καλεί να είναι προσεκτικοί με τις απατηλές πρακτικές και τους επίδοξους απατεώνες που μπορεί να εκμεταλλευτούν την επιθυμία τους για πολλές και καλές προσφορές, καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι, όπου οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές ή έστω σημαντικά χαμηλότερες από ό,τι συνήθως, τα αγαθά ενδέχεται να είναι απομιμητικά ή ελαττωματικά.

Γι’ αυτό και πριν ψωνίσουν στη Black Friday, οι καταναλωτές πρέπει να έχουν κάνει έρευνα αγοράς για να μπορούν να καταλάβουν αν πρόκειται για «παγίδα» ή όχι.

 

Ακόμη, οι καταναλωτές πρέπει να προσέξουν την παρορμητική αγοραστική συμπεριφορά, καθώς και τις άγνωστες ή πρωτοεμφανιζόμενες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις