Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Black Friday 2023 και Cyber Monday: Αντίστροφη μέτρηση για προσφορές και εκπτώσεις

Black Friday 2023 και Cyber Monday: Αντίστροφη μέτρηση για προσφορές και εκπτώσεις

Στην Ελλάδα σχεδόν όλα είναι… αλλιώς, και το ίδιο ισχύει και για τη Black Friday, η οποία κρατάει όχι μία μέρα, αλλά έναν μήνα. Η Black Friday 2023 πέφτει στις 24 Νοεμβρίου.

Ήδη, οι προσφορές έχουν ξεκινήσει, και μάλιστα σε πολλά προϊόντα ήδη εμφανίζεται η ένδειξη πως εξαντλήθηκαν τα προϊόντα σε χαμηλή τιμή.

Μία βασική παράμετρος που πρέπει να εξετάζουν οι αγοραστές είναι εάν σε ηλεκτρονικά καταστήματα υπάρχουν τα προϊόντα που επιθυμούν σε χαμηλότερες τιμές από τα προϊόντα σε τιμές Black Friday στα φυσικά καταστήματα.

Οι καταναλωτές όμως δεν πρέπει να επικεντρώνονται μόνο στην τιμή. Για επιτυχημένες αγορές θα πρέπει να εξετάζουν και μία σειρά από άλλες παραμέτρους, όπως το εάν ένα προϊόν πρόκειται να αντικατασταθεί από βελτιωμένη έκδοση.

Μία άλλη συμβουλή, ειδικά για όσους αγοράσουν από το διαδίκτυο, είναι να προτιμούν επώνυμα καταστήματα και να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι όταν σε κάποιο e-shop βλέπουν ύποπτα χαμηλές τιμές καθώς ο κίνδυνος της ηλεκτρονικής απάτης είναι πάντα υπαρκτός.

Οι top επιλογές στις αγορές

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες οι καταναλωτές κατά τη διάρκεια των προσφορών και των εκπτώσεων κατά τη Black Friday, αγοράζουν κυρίως:
– Ρούχα
– Παπούτσια
– Ηλεκτρονικά
– Οικιακές συσκευές
– Καλλυντικά.

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες εκπτώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σχεδόν μία εβδομάδα πριν την Black Friday, και εκτός απροόπτου θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, καθώς τη Δευτέρα μετά τη Black Friday, στις 27 Νοεμβρίου, είναι και η Cyber Monday.

Τι να προσέχετε στις εκπτώσεις

Η Black Friday αποτελεί ευκαιρία και για τους scammers που εκμεταλλεύονται την επιθυμία των καταναλωτών για πολλές και καλές προσφορές. Ακόμη λοιπόν και αν συναντήσετε όρους όπως «φθηνά», «προσφορά» κλπ, μην θεωρήσετε ότι όντως πρόκειται για μια καλή ευκαιρία. Κάντε την έρευνά σας λίγο καιρό πριν προβείτε στις αγορές σας ώστε να είστε σε θέση να εντοπίσετε τις ψεύτικες προσφορές.

Χρειάζεστε πραγματικά το προϊόν που είδατε στην βιτρίνα ή στο e-shop; Μήπως το τελικό ποσό των αγορών σας, εκτρέπει τον προϋπολογισμό σας; Η Black Friday προκαλεί τέτοιο ενθουσιασμό στους καταναλωτές που πολλές φορές προβαίνουν σε αγορές που δεν τους είναι πραγματικά αναγκαίες από το φόβο ότι μπορεί να μην προλάβουν να αξιοποιήσουν τις προσφορές!

Ακόμη και αν ψωνίζετε από μία ιστοσελίδα που εμπιστεύεστε, είναι σημαντικό να ελέγξετε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην συναλλαγή σας: η τιμή, η εγγύηση, το κόστος μεταφοράς, η διαθεσιμότητα ή ο χρόνος παράδοσης, μπορεί να είναι μερικές από τις σημαντικές πληροφορίες που θα καθορίσουν την τελική σας επιλογή. Πολλές φορές όμως ενδέχεται να εμφανιστούν αναδυόμενα banners με προσφορές άσχετες από αυτές που παρέχει η προμηθεύτρια επιχείρηση, από ιστοσελίδες που σας ζητούν να εισάγετε τα στοιχεία των τραπεζικών σας λογαριασμών ή και των κωδικών σας για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Όταν διαθέτετε κουπόνια προσφορών ή giftcards επιβεβαιώστε αν τα προϊόντα που επιθυμείτε διατίθενται την Black Friday ή αν οι εταιρείες που σας ενδιαφέρουν αποδέχονται τα κουπόνια αυτά και δεν εξαιρούνται των προσφορών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις