Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Blesstype: Τι συνδέει δύο Έλληνες, το internet και τη Βίβλο;

Blesstype: Τι συνδέει δύο Έλληνες, το internet και τη Βίβλο;

Από τις 7.350 γλώσσες στον κόσμο, ολόκληρη η Βίβλος είναι πλέον διαθέσιμη σε 692 γλώσσες που μιλάνε 5,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Το Blesstype είναι ένα ελληνικό project που ζητάει την υποστήριξη του κόσμου (crowdfunding) για να διαθέσει δωρεάν σε όλο τον κόσμο, μια ψηφιακή έκδοση της Βίβλου με έναν τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Όλες οι γλώσσες, όλες οι εκδόσεις της ομορφότερης ιστορίας του κόσμου σε ένα ψηφιακό περιβάλλον που θα δώσει σε πιστούς, απλούς λάτρεις του διαβάσματος αλλά και ανθρώπους που ακόμα “ψάχνονται” θρησκευτικά, την ευκαιρία να διαβάσουν τη Βίβλο εύκολα, από το κινητό, το tablet ή το PC & laptop τους. Με ασυναγώνιστη τυπογραφία, artistic εικονογράφηση, text-to-audio, απαράμιλλη εμπειρία χρήσης και στοιχεία που δεν έχουν ποτέ συνδυαστεί όλα μαζί, σε ένα εγχείρημα.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν δύο Έλληνες digital nomads, μακριά από την Ελλάδα, έψαξαν να βρουν ένα ψηφιακό περιβάλλον για να διαβάσουν τη Βίβλο – κι απογοητεύτηκαν τόσο πολύ από τη μετριότητα των διαθέσιμων μέσων, που αποφάσισαν ότι αφού δεν υπάρχει το μονοπάτι προς αυτό που ήθελαν, θα το ανοίξουν εκείνοι.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να γίνετε κομμάτι αυτής της νέας πραγματικότητας: https://gofund.me/c5ddaba4

2 Έλληνες με ένα όραμα, να αναβαθμίσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να διαβάσει τη Βίβλο online και δωρεάν.

Για αυτή την ιστορία των 2.700 ετών, έχουν γυριστεί επικές ταινίες, έχει γραφτεί υπέροχη μουσική, έχουν εμπνευστεί χιλιάδες καλλιτέχνες – γλύπτες, ζωγράφοι, ποιητές – όμως στην ψηφιακή εποχή, κανείς ακόμη δεν έχει δημιουργήσει κάτι αντάξιο του μεγαλείου, του μεγέθους και του αντίκτυπου που το βιβλίο αυτό έχει στους ανθρώπους αυτού του πλανήτη. Η Βίβλος δεν μπορεί να αναβαθμιστεί, ο τρόπος όμως που τη διαβάζουμε, μπορεί.

Το νέο αυτό ελληνικό εγχείρημα, το «Blesstype», ζητά την στήριξη του κόσμου μέσω ειδικής πλατφόρμας ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η υλοποίηση του και να διατεθεί σε όλον τον κόσμο.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις