Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Blue Horizon: Αποκαλύπτει και ραγίζει καρδιές ο αδερφός του Αντώνη Καργιώτη ένα μήνα μετά το έγκλημα

Blue Horizon: Αποκαλύπτει και ραγίζει καρδιές ο αδερφός του Αντώνη Καργιώτη ένα μήνα μετά το έγκλημα

Ο Αντώνης Καργιώτης βρέθηκε από τον καταπέλτη του Blue Horizon στη θάλασσα, σε ένα έγκλημα που συντάραξε τη χώρα. Ένα μήνα μετά, στην Κρήτη, ο αδερφός και οι δικοί του άνθρωποι προχωρούν σε βαθέων εξομολογήσεις…

Έχει περάσει ένας μήνας από το έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας και κινητά τηλέφωνα επιβατών. Από εκείνο το σπρώξιμο στον καταπέλτη που έστειλε τον άτυχο Αντώνη στον θάνατο. Μετά τις αποκαλύψεις και τις προφυλακίσεις, μετά τα ηχητικά ντοκουμέντα για τις προσπάθειες να συσκοτιστούν οι συνθήκες της δολοφονίας και μετά τις συγγνώμες που ακούστηκαν, οι δικοί του άνθρωποι συνεχίζουν να ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά στην Κρήτη. Ο αδερφός του, δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνηση και την θλίψη του.

«Ο Αντώνης ήταν δέκα χρονών. Εγώ είχα φύγει, έμεινα Αθήνα και έπαθα ένα ατύχημα. Είχα σπασμένο πόδι και δεν μπορούσα να παραμείνω στην Αθήνα. Αναγκάστηκα να γυρίσω, πήγα στο σπίτι κι όταν καθόμουν στον καναπέ ήρθε δίπλα μου και μού είπε κι εγώ πονάω. Με αγκάλιασε και καθόταν δίπλα μου» είπε δακρυσμένος στην πρεμιέρα της εκπομπής Mega Stories με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Ο αδερφός του Αντώνη προσπάθησε να σκιαγραφήσει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του θύματος. Επανέλαβε πως το έγκλημα άλλαξε τη ζωή του δραματικά. Οι μνήμες από στιγμές που έζησε με τον Αντώνη, κάνουν ακόμα πιο βασανιστική την πληγή της απώλειας. «Τον εκφόβιζαν στο σχολείο επειδή δεν μιλούσε καλά, αλλά ο ίδιος δεν άλλαξε. Ήταν πάντα καλός και πρόθυμος να βοηθήσει όποιον είχε ανάγκη».

Όπως λέει τον Αντώνη είχε στιγματίσει ο θάνατος του πατέρα του. Για το βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονίας, είπε ότι τα έχασε μόλις το είδε να μεταδίδεται στην τηλεόραση. «Δεν πρόλαβα να του πω ότι τον αγαπώ» λέει μεταξύ άλλων βαθιά συγκινημένος.

«Το ελάττωμα του Αντώνη ήταν ότι πίστευε πολύ στους ανθρώπους» λέει με νόημα και τονίζει πως ο ίδιος και οι αδερφές του, περιμένουν την τελεσίδικη καταδίκη όλων εκείνων που ευθύνονται για την τραγωδία.

Ο χρόνος για τον αδερφό του Αντώνη δείχνει να έχει σταματήσει σε εκείνο το βράδυ. Τότε που ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά ότι ο αδερφός του ξεψύχησε στα παγωμένα νερά του λιμανιού στον Πειραιά. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο που αισθάνεται.

Στην εκπομπή μίλησαν άνθρωποι που έζησαν και έκαναν παρέα με τον Αντώνη. Ξεχωρίζει η μαρτυρία εγκύου που θυμάται ακόμα τη βοήθεια που της είχε προσφέρει ο άτυχος νεαρός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις