Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Blue Horizon: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα 4 μέλη του πληρώματος – Είχε εισιτήριο ο 36χρονος

Blue Horizon: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα 4 μέλη του πληρώματος – Είχε εισιτήριο ο 36χρονος

Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα 4 μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, τα οποία εμπλέκονται στον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά τη νύχτα της Τρίτης (5.9.2023). 

Εν των μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, o 36χρονος, ο οποίος σπρώχτηκε από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon κι έπεσε στη θάλασσα του Πειραιά, είχε εισιτήριο για το πλοίο. Πηγές του Λιμενικού Σώματος αναφέρουν ότι στο σημείο υπήρχε στέλεχος του λιμενικού, το οποίο εφάρμοζε μέτρα τάξης, αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη. Προσθέτουν ότι η φόρτωση του πλοίου είχε ολοκληρωθεί. 

Ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί νωρίτερα στο πλοίο, έπειτα βγήκε έξω από αυτό, και στη συνέχεια προσπάθησε να ξαναμπεί, επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Οι συλληφθέντες είναι ο καπετάνιος, ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του Blue Horizon. Όλοι τους θα απολογηθούν στην Εισαγγελία σήμερα το μεσημέρι.

Δείτε τη στιγμή που πετούν τον 36χρονο από το καταπέλτη του πλοίου: 

Στη σύλληψή τους προχώρησε τη νύχτα της Τρίτης το Λιμενικό Σώμα, μετά τα βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα social media, όπου ένας 36χρονος στην προσπάθειά του να προλάβει το πλοίο, κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, φέρεται να διαπληκτίζεται με το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο άτομα από το πλήρωμα που βρίσκονταν στον καταπέλτη του πλοίου, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος.

Από όλους λαμβάνονται καταθέσεις για την υπόθεση ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει προανακριτικό υλικό, αλλά και τα σχετικά βίντεο. Επίσης, έως αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν σήμερα αναμένεται και οι τέσσερις να οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά.

Το πλοίο αρχικά είχε αναχωρήσει για το Ηράκλειο, αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα

Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών» τόνισε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η Διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο με ανακοίνωσή της δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις