Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Bullying σε 15χρονο στο Αρσάκειο: «Έχουν τη διάθεση να το συγκαλύψουν» υποστηρίζει η μητέρα του

Bullying σε 15χρονο στο Αρσάκειο: «Έχουν τη διάθεση να το συγκαλύψουν» υποστηρίζει η μητέρα του
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ακόμη ο 15χρονος που έπεσε θύμα bullying από συμμαθητές του στο Αρσάκειο Ψυχικού, όπως υποστήριξε η μητέρα του στον ΣΚΑΪ, κατηγορώντας το σχολείο για προσπάθεια συγκάληψης.

«Από τον Δεκέμβριο βλέπω το παιδί μου με τικ, το οποίο έχει κάθε φορά που έχει μία ψυχολογική πίεση. Το είχε και πέρυσι. Τον ρωτούσαμε τι συμβαίνει στο σχολείο. Δεν μας απέκρυψε κάτι. Συμβαίνει κάτι, μας είπε, αλλά θέλω να το διαχειριστώ μόνος μου. Το συγκεκριμένο γεγονός ήταν ακραίο. Δεν θα μπορούσε να το διαχειριστεί μόνος. Τη λεκτική βία την διαχειριζόταν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν γινόταν», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του 15χρονου.

Συμφωνα με την μητέρα υπάρχουν μαθητές του σχολείου που υποστηρίζουν τους θύτες: «Έχει εκδηλώσεις υποστήριξης και συμπαράστασης, υπάρχουν όμως και αντιδράσεις -πιο μεμονωμένα περιστατικά βέβαια- από μαθητές του σχολείου που υποστηρίζουν τους θύτες. Νομίζω ότι προσπαθεί ακόμη να το διαχειριστεί, έχει μεταπτώσεις στην ψυχολογία του. Άλλες φορές είναι πιο αισιόδοξος και άλλες φορές χάνεται στις σκέψεις του».

Η μητέρα στρέφεται και κατά του σχολείου που το κατηγορεί για συγκάλυψη: «Προσπαθούν να υποβαθμίσουν την βαρύτητα του συμβαντος στο σχολείο. Εχουν τη διάθεση να τα συγκαλύψουν. Μέχρι σήμερα τηρούν σιγή ιχθύος, και προτάσσουν την Ε.Δ.Ε. και τα πειθαρχικά,αυτές είναι πρακτικές προηγουμένου αιώνα. Το 2023 δεν μπορεί να υπάρχει μια στάση απομάκρυνσης από το συμβάν. Αν δεν είχαμε πάει στην αστυνομία θα το είχαν βάλει κάτω από το χαλί και αυτό,είμαι βέβαιη!».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις