Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Bullying στο Αρσάκειο: «Ανησυχούν περισσότερο για τη φήμη του σχολείου, παρά για την υγεία του 15χρονου»

Bullying στο Αρσάκειο: «Ανησυχούν περισσότερο για τη φήμη του σχολείου, παρά για την υγεία του 15χρονου»

Προβληματισμό έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό bullying στο Αρσάκειο, όπου έξι 15χρονοι έδεσαν με πετονιά έναν συμμαθητή τους. Μιλώντας στο newsit.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος κατήγγειλε ότι το σχολείο προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό. 

Σημειώνεται ότι οι έξι εμπλεκόμενοι μαθητές και οι γονείς τους βρέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (11.04.2023) ενώπιον του συλλόγου διδασκόντων του Αρσακείου για την υπόθεση του άγριου bullying με πετονιά σε βάρος του 15χρονου.

Αφού ολοκληρωθεί η εξέταση των έξι ατόμων, θα κληθεί να μιλήσει ο 15χρονος και αφού ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία θα αποφανθούν ο σύλλογος των διδασκόντων μαζί με την διευθύντρια και τη νομική σύμβουλο τι θα γίνει με τα έξι παιδιά.

Ο Σπύρος Δημητρίου, δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, μίλησε στο newsit.gr για την υπόθεση. Ο γνωστός δικηγόρος κατήγγειλε ότι το σχολείο προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, ενώ ανέφερε ότι η πλευρά του ανήλικου θα ζητήσει να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

«Σε σχέση με το συμβούλιο καθηγητών και συμβουλίου γονέων και κηδεμόνων περί της τυχόν απομάκρυνσης των φερόμενων ανηλίκων δραστών από το σχολικό περιβάλλον, δεν γνωρίζουμε καθόλου την έκβαση. Δεν κληθήκαμε να συμμετάσχουμε και να παραθέσουμε τις δικές μας απόψεις σε σχέση με το περιστατικό.

Επίσης, το σχολείο δεν επικοινώνησε με την οικογένεια του 15χρονου, προκειμένου, έστω και ανθρώπινα, να ενδιαφερθεί για την κατάσταση της υγείας του και την ψυχολογική του κατάσταση. Χθες παραλάβαμε τη δικογραφία, δηλώσαμε παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας και από την επισκόπησή της προκύπτουν πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα, πλημμελήματα και κακουργήματα σε βάρος, όχι μόνο των ανηλίκων φερόμενων δραστών, αλλά γονέων, κηδεμόνων, καθηγητών του σχολείου, στελεχών του σχολείου, υπαλλήλων, καθώς και της διεύθυνσης.

Για τα παραπάνω θα ενημερωθεί αρμοδίως και η εποπτεύουσα διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και το υπουργείο Παιδείας. Το παιδί είναι ακόμα σε μετατραυματικό στρες και όταν υποβάλουμε τη μήνυση θα προσκομίσουμε και τα σχετικά πιστοποιητικά από τους ειδικούς που το παρακολουθούν. Επέστρεψε στο σχολείο μετά το περιστατικό, όπως και οι υπόλοιποι ανήλικοι φερόμενοι δράστες. Θα καταθέσουμε και μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας», λέει στο newsit.gr o k. Δημητρίου.

Φωτογραφίες από τα τραύματα του παιδιού:

Ο Σπύρος Δημητρίου, δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις