Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

CEO Clubs Greece: 2η Σειρά Αποφοίτων από το Board Practice and Directorship Development Program

CEO Clubs Greece: 2η Σειρά Αποφοίτων από το Board Practice and Directorship Development Program

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από το CEO Clubs Greece το 2ο Board Practice and Directorship Development Program, το οποίο έλαβε χώρα στις 20-22 Μαρτίου, στο Golf Privé της Γλυφάδας. Δεκαέξι (16) CEOsαποτελούν τη δεύτερη πλέον σειρά αποφοίτων του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο παρέχει πιστοποίηση, προφέρεται αποκλειστικά στα μέλη του Club, και τελεί υπό την ομπρέλα της Σχολής Ηγετικής Πρακτικής (School of Leadership Practice).

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στο 2ο Board Practice and Directorship Development Program ήταν οι: Μαρία Μπόζογλου (Italy Lines), Νικόλαος Χριστοδούλου (CHB Group), Νίκος Γιαννουσάς (Volvo Car Hellas), Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Coffee Island), Νικόλαος Κωστάρας (IQVIA), Θάνος Κυριαζής (Miele), Νίκος Μαστοράκης (Digea), Γιώργος Μελάς (Zoetis), Ιάκωβος Μιχαλίτσης (Bausch Health), Κωνσταντίνος Νάζος (PPC Group – ΔΕΗ), Γιώργος Παπαδόπουλος (Alcon), Αλέξανδρος Πατεράκης (PPC Group – ΔΕΗ), Ράνια Πατσιοπούλου (SKF), Γιάννης Πετούλης (Europ Assistance), Έλενα Στυλιανού (RSM Greece), και Ana Vukovic(Colliers International).

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι ο εμπλουτισμός της γνώσης των CEOs σχετικά με αποτελεσματικές στρατηγικές λειτουργίας και διακυβέρνησης ενός Διοικητικού Συμβουλίου, η μεγιστοποίηση της ικανότητας ενός Διοικητικού Συμβουλίου στην εκτέλεση των μελλοντικών στρατηγικών του αντίστοιχου οργανισμού, και η προετοιμασία του κάθε συμμετέχοντα ως επερχόμενο μέλος ενός Διοικητικού Συμβουλίου.

O Διευθυντής του προγράμματος κ. Andrew Kakabadse (καθηγητής διακυβέρνησης και ηγεσίας στο Henley Business School, Πρόεδρος του Heney Directors’ Forum, και επίτιμος καθηγητής στο Cranfield University), διαμόρφωσε και παρουσίασε το περιεχόμενο των δύο πρώτων εκπαιδευτικών ημερών, περιλαμβάνοντας τα αποτελέσματα εκτενούς έρευνας που έχει  πραγματοποιήσει η ίδιος και η ομάδα του τα τελευταία χρόνια και που μέχρι στιγμής περιλαμβάνει αναλύσεις πρακτικών από 12.500 επιχειρήσεις και 5.000 Διοικητικά Συμβούλια σε 43 χώρες. Την τρίτη μέρα ο κ. Μιχάλης Οικονομάκης, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πέτρος Πετρόπουλος και Practitioner Chairman του προγράμματος μετέφερε την εφαρμογή της θεωρίας στην Ελληνική πραγματικότητα, μοιραζόμενος με τους συμμετέχοντες εμπειρίες εμπνευσμένες από την τοπική αγορά και την προσωπική του επαγγελματική πορεία.

Για άλλη μία φορά, οι συμμετέχοντες μίλησαν με διθυραμβικά σχόλια για το πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντάς το «εντυπωσιακό» και «διαφωτιστικό», μία «μοναδική ευκαιρία προσωπικής ανάπτυξης και δικτύωσης», εν ολίγοις, την «καλύτερη δυνατή εισαγωγή στην κατανόηση λειτουργίας και διακυβέρνησης ενός Δ.Σ.».

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Ηγετικής Πρακτικής (School of Leadership Practice) είναι η πιο πρόσφατη πρωτοπόρος πρωτοβουλία του CEO Clubs Greece και αποτελεί μία μοναδική, για την Ελλάδα, εκπαιδευτική πλατφόρμα με σκοπό τη δημιουργία σειράς προγραμμάτων ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Ελλήνων CEOs. Τα προγράμματα αυτά προσφέρονται με πιστοποίηση, αποκλειστικά στα μέλη του Club, κινούνται γύρω από την ευρύτερη θεματική της πρακτικής της ηγεσίας, και συνδυάζουν τις τελευταίες εξελίξεις στην διεθνή ακαδημαϊκή βιβλιογραφία και έρευνα με πρακτικές γνώσεις και εφαρμογές από την τοπική αγορά.

“To Board Practice and Directorship Development Program έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην Ελληνική αγορά», αναφέρει η κα Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρυτής και Πρόεδρος του CEO Clubs Greece. «Μέσα από την μελέτη ακαδημαϊκών δεδομένων, παγκόσμιων ερευνών, και τοπικών πρακτικών, το πρόγραμμα εξετάζει ενδελεχώς τη σημαντικότητα της εταιρικής διακυβέρνησης, των κανόνων, δηλαδή, που ορίζουν τη λειτουργία ενός διοικητικού συμβουλίου, και θέτει τα θεμέλια για την βελτίωση της λειτουργίας των διοικητικών συμβουλίων στην Ελλάδα σήμερα. Η δε θετική ανταπόκριση των μελών μας, τόσο με την άμεση εγγραφή τους όσο και με τα σχόλιά τους στο τέλος του προγράμματος, υπογραμμίζει τη σημαντική συνεισφορά του CEO Clubs Greece στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη και, κυρίως, μας εμπνέει να συνεχίσουμε να είμαστε δημιουργικοί και πρωτοπόροι, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση και εξέλιξη της ηγεσίας στη σύγχρονη Ελληνική αγορά». 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις