Κυριακή, 14 Απρ.
22oC Αθήνα

Click away: «Δεν αποσυμφόρησε τα κούριερ» – «Δουλεύουν με απλήρωτες υπερωρίες»

Click away: «Δεν αποσυμφόρησε τα κούριερ» – «Δουλεύουν με απλήρωτες υπερωρίες»
Intime Αρχείο

Το Click away έχει μπει στη ζωή μας. Ωστόσο η νέα αυτή διαδικασία συναλλαγής στην αγορά ακολουθείται από εργασιακά προβλήματα. Αυτό καταγγέλλει η πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής, κ. Φιλιώ Παπαμιχαήλ.

Το Click away μπορεί να ήρθε για να μείνει, αλλά, φαίνεται να έχει τα… θέματά του. «Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες κούριερ εργάζονται αδιάκοπα – έως και 15 ώρες την ημέρα -, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς ρεπό, με εξευτελιστικούς μισθούς και διακινδυνεύοντας την υγεία τους», αποκαλύπτει η κ. Παπαμιχαήλ στο GRTimes.

Η πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής εκτιμά ότι οι εταιρείες κούριερ δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις, εξαιτίας της μη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Έτσι, το ήδη υπάρχον προσωπικό, αναγκάζεται να επωμίζεται εξ ολοκλήρου τον φόρτο εργασίας και μάλιστα με το φόβο, ότι σε περίπτωση άρνησης, η ανεργία θα τους «χτυπήσει» την πόρτα.

Click away – κούριερ: «Δικαιολογημένος ο θυμός του κόσμου»

«Οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες. Είμαστε κακοπληρωμένοι, υπάρχει έλλειψη προσωπικού, πολλοί συνάδελφοι εργάζονται έως και 15 ώρες την ημέρα. Τους βρίσκει το ξημέρωμα στη δουλειά. Έχουμε ξεχάσει τι είναι το σαββατοκύριακο. Είμαστε κυριολεκτικά είλωτες. Αναγκαζόμαστε να ανεχόμαστε αυτές τις συνθήκες με το φόβο ότι αν δεν το κάνουμε θα μείνουμε χωρίς δουλειά. Πατάνε στην ανάγκη μας», καταγγέλλει η κ. Παπαμιχαήλ.

Κλείνοντας, η κ. Παπαμιχαήλ, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με τον δικαιολογημένο θυμό του κόσμου, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων.

«Ο κόσμος είναι δίκαια θυμωμένος. Πληρώνουν για το κούριερ, προκειμένου να έχουν τα προϊόντα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν λοιπόν πληρώνουν κάτι και δε μένουν ικανοποιημένοι είναι λογικό να υπάρχει δυσανασχέτηση. Το υπάρχον προσωπικό όμως, όσο αδιάκοπα και αν εργάζεται, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει του φόρτου εργασίας», καταλήγει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις