Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Digital Doors: Προσφορές, λύσεις και υπηρεσίες για τον εκσυγχρονισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τη Mastercard

Digital Doors: Προσφορές, λύσεις και υπηρεσίες για τον εκσυγχρονισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τη Mastercard

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός επιταχύνεται σε σημαντικό βαθμό. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι οι επενδύσεις των επιχειρήσεων σε τεχνολογικές λύσεις που έγιναν τους προηγούμενους μήνες, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα έπαιρναν χρόνια για να υλοποιηθούν.

Κανένας δεν αμφισβητεί ότι η τεχνολογία βοηθά σε σημαντικό βαθμό μια επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και να αντιμετωπίζει τις κρίσεις (όπως η πρόσφατη της πανδημίας του κορονοϊού), να ανοίγει πόρτες σε νέες αγορές και νέους τρόπους δράσης. Δεν είναι επομένως τυχαίο το όνομα Digital Doors που έδωσε η Mastercard στην πλατφόρμα που δημιούργησε, στο πλαίσιο της ευρείας πρωτοβουλίας ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων, που υλοποιεί.

Η τεχνολογία ανοίγει πόρτες, φέρνοντας πιο κοντά την επιχείρηση με τους πελάτες της, βελτιώνει την επικοινωνία, την εξωστρέφεια, και τόσους άλλους τομείς του σύγχρονου επιχειρείν, ώστε δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι χωρίς κάποιου είδους σύγχρονη τεχνολογία, μια επιχείρηση δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει στον σημερινό κόσμο της ταχύτητας, της ευρυζωνικότητας, του mobility, των κοινωνικών δικτύων και του e-commerce.

Τεχνολογία βέβαια, δεν σημαίνει οπωσδήποτε servers, υπολογιστές και εκτυπωτές, δηλαδή hardware(σημαίνει κι αυτό φυσικά), αλλά e-shop, digital marketing, παρουσία σε κοινωνικά δίκτυα κ.λπ. Με άλλα λόγια, μια σύγχρονη επιχείρηση, όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι, σε όποιον κλάδο κι αν δραστηριοποιείται, πρέπει να έχει «ανοιχτές τις πόρτες της» και να βρίσκεται εκεί που είναι οι πελάτες της.

Η Mastercard ανοίγει τις πόρτες της τεχνολογίας και της ανάπτυξης

Η πλατφόρμα Digital Doors από τη Mastercard, έρχεται την κατάλληλη στιγμή, τη στιγμή που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ψάχνουν τρόπους ψηφιακού εκσυγχρονισμού. Μέσα από αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες του χώρου, αλλά και χρήσιμα tips, οι επιχειρήσεις θα καταφέρουν να εξελιχθούν, να δημιουργήσουν μια ασφαλή εμπειρία πληρωμών, να αξιοποιήσουν ψηφιακά εργαλεία, να δημιουργήσουν και να τρέξουν ψηφιακές διαφημίσεις και πολλά άλλα. Μάλιστα, η πλατφόρμα Digital Doors της Mastercardεμπλουτίστηκε με προσφορές, από συνεργάτες όπως η Vodafone, Avis, Watt & Volt, στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της μετακίνησης και της ενέργειας, προσφέροντας σημαντικά οφέλη και προσφορές στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.

Η Mastercard εκπαιδεύει

Καλά τα ψηφιακά εργαλεία, αλλά οι ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων είναι καλό να έχουν και μία εμπεριστατωμένη εικόνα και γνώση, για το πώς ακριβώς λειτουργούν και πώς εφαρμόζονται στην πράξη. Έτσι, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που υλοποιεί και σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), η Mastercard προσφέρει μέσα από την πλατφόρμα Digital Doors, δωρεάν αυτοτελή ψηφιακά μαθήματα 12 ωρώντο κάθε ένα, για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες.

Τα ψηφιακά μαθήματα καλύπτουν τις παρακάτω ενότητες:

Ψηφιακές συναλλαγές – Ηλεκτρονικές πληρωμές: Η λειτουργία του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο ψηφιακός πελάτης, τα διαφορετικά είδη ηλεκτρονικών πληρωμών και τα χαρακτηριστικά τους.

Ψηφιακό Μάρκετινγκ με τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Το πέρασμα από το παραδοσιακό στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Πώς προσεγγίζονται υφιστάμενοι και νέοι πελάτες. Προβολή προϊόντων και υπηρεσιών χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα ψηφιακά εργαλεία.

Βασικές αρχές επικοινωνίας στην εξυπηρέτηση πελατών: Βελτίωση της επικοινωνίας με πελάτες για αποτελεσματικότερη ανταπόκριση στις ανάγκες τους.

Η πλατφόρμα Digital Doors αποτελεί επομένως ένα πολύτιμο εργαλείο που αναλαμβάνει να ενισχύσει τις μικρές επιχειρήσεις που ψάχνουν τρόπους να αποκτήσουν μια επιτυχημένη ψηφιακή παρουσία, να αναπτυχθούν στο σύγχρονο επιχειρείν, αλλά και να διευκολύνουν την καθημερινή τους λειτουργία.  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις