Ελλάδα

Δίωξη στους υπεύθυνους της “ΕΡΓΟΣΕ” και της “ΑΚΤΩΡ”

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος των υπευθύνων της ΕΡΓΟΣΕ και της AKΤΩΡ αναδόχου εταιρείας, για τη μη ολοκλήρωση -παρά τη συνεχή χρηματοδότησή του- έργου για τον εκσυγχρονισμό υποδομών του δικτύου και διάνοιξης σήραγγας στη Φθιώτιδα.

Η δίωξη στρέφεται κατά του πρώην και του νυν προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ και σε βάρος των αρμοδίων για την εκτέλεση υπαλλήλων της και αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία από υπαίτιους που μεταχειρίστηκαν ιδιαίτερα τεχνάσματα με ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ελάττωση της περιουσίας της εταιρείας. Επίσης, σε βάρος των αρμοδίων στελεχών της αναδόχου εταιρείας απαγγέλθηκε κατηγορία για άμεση συνέργεια στην απιστία, ενώ ο νόμιμος εκπρόσωπός της διώκεται για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη και ερευνήθηκε από τον εισαγγελέα κ. Κορέα μετά από Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και αναφορά της ΕΡΓΟΣΕ για την μη ολοκλήρωση του έργου που ξεκίνησε το 2007, παρά την αδιάκοπτη χρηματοδότηση του. Στο πόρισμα που εστάλη και ερευνήθηκε από τη Δικαιοσύνη αναφέρεται ότι το έργο δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας υιοθέτησης εκ μέρους της ΕΡΓΟΣΕ επάλληλων προτάσεων της αναδόχου για τροποποιήσεις της εγκεκριμένης μελέτης, πρακτική που είχε ως αποτέλεσμα την διόγκωση του κόστους.

Επιπλέον, η ΕΡΓΟΣΕ φέρεται να παρέλειψε να εισπράξει τις προβλεπόμενες ποινικές ρήτρες οι οποίες κατέπεσαν. Επίσης να έκανε διπλές πληρωμές για εργασίες ήδη τιμολογημένες και τέλος να κατέβαλε αποζημιώσεις που θα έπρεπε να καταβάλει η ανάδοχος ή η ασφαλιστική εταιρεία.

Κατά την εισαγγελική εκτίμηση η ζημιά του Δημοσίου υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Την υπόθεση θα αναλάβει ανακριτής για την διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Διαβάστε

Φθιώτιδα: Τσιγγάνα ”ταχυδακτυλουργός” άδειασε τη μια τσέπη και γέμισε την άλλη!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το παιδί προσπαθούσε να πάει στη μητέρα, ενώ εκείνη το έσπρωχνε στα βαθιά, λέει ο Καλλιακμάνης για την υπόθεση του Παλαιού Φαλήρου
Η μητέρα του 3χρονου παιδιού ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη - Ο Καλλιακμάνης αμφισβητεί το σενάριο του ατυχήματος που παρουσιάζει η Αλγερινή μητέρα
Η 32χρονη μητέρα
34
Τελευταία «ευκαιρία» για τους αιώνιους φοιτητές: Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας
Η νέα ρύθμιση «διασφαλίζει ότι όσοι έχουν προχωρήσει σημαντικά τις σπουδές τους, έχουν ευκαιρία να τις ολοκληρώσουν» και τη χαρακτήρισε «ρεαλιστική, ενισχυτική και παιδαγωγικά συνεπή»
Έδρανα πανεπιστημίου 4
Η ξηρασία ως βασικότερος λόγος της λειψυδρίας – Ο ρόλος των βροχοπτώσεων και της μείωσης των χιονοπτώσεων
Ο Παναγιώτης Σαμπατακάκης, διδάκτορας Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Μπολόνιας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Υδρογεωλόγων και διευθυντής Υδατικών Πόρων του Ι.Γ.Μ.Ε., εξηγεί το μηχανισμό της ξηρασίας
Στερεύει ο ποταμός Πηνείος στην Ηλεία 1