Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Docandu: Αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Παίδων «Aγία Σοφία»

Docandu: Αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Παίδων «Aγία Σοφία»

Η Docandu, η ελληνική νεοφυής επιχείρηση ψηφιακής υγείας, προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με το μεγαλύτερο νοσοκομείο Παίδων των Βαλκανίων, υπογράφοντας διετή σύμβαση με το Nοσοκομείο Παίδων «Aγία Σοφία».

Η Docndu πρόκειται να αναπτύξει λογισμικό διαμοιρασμού και συλλογής ερωτηματολογίων, ενώ επιπλέον η επιχείρηση θα πραγματοποιεί στατιστική μελέτη και ανάλυση των δεδομένων, με σκοπό την επιπλέον αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου Παίδων.

«Σε μια χρονική συγκυρία, κατά την οποία η υγεία βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, η ελληνική νεοφυής επιχείρηση ψηφιακής υγείας Docandu, κάνει ένα ακόμη βήμα, το οποίο θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό του νευραλγικού κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης».

Όπως αναφέρεται, η ελληνική εταιρεία από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα αναπτύσσει συνεχώς νέα προϊόντα στον τομέα της ψηφιακής υγείας, με τελευταίο το Dermacare, το οποίο προσφέρει υψηλού επιπέδου ιατρικές συμβουλές εξ αποστάσεως, σε ζητήματα δερματολογικών, αφροδισιολογικών και αισθητικών προβλημάτων υγείας.

Μάλιστα, πρόσφατα, η Docandu ήταν μεταξύ των δύο νικητών του προγράμματος Start4Health του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer, όπου δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχθούν καινοτόμες ψηφιακές ιδέες και τεχνολογικές λύσεις από ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και της ζωής των ασθενών.

Ποια είναι η Docandu;

Η Docandu, μια αμιγώς ελληνική εταιρία με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα, δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της ψηφιακής υγείας. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2017 από τους Έλληνες επιστήμονες Δρ. Πέτρο Πανδή, διδάκτωρ μηχανικό βιοτεχνολογίας του Imperial College London, σύμβουλο επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην ψηφιακή καινοτομία, και τον Δρ. Iωάννη Γεωργόπουλο, παιδοχειρουργό, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Aθηνών με κλινικό και ακαδημαϊκό έργο, και ενασχόληση με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην ιατρική πράξη.

Μέσω της Docandu, ο πολίτης μπορεί να κάνει έλεγχο συμπτωμάτων και να επικοινωνήσει δωρεάν με έναν ιατρό της εταιρείας, από όποιο σημείο του πλανήτη βρίσκεται, όλο το 24ωρο, ενώ επιπλέον μπορεί να αποθηκεύσει το ιατρικό του ιστορικό, το οποίο μεταφράζεται αυτόματα και τον ακολουθεί συνεχώς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις