Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Don Leon: Προφυλακιστέος ο τράπερ και οι συνεργοί του για τις ανατινάξεις των ΑΤΜ

Don Leon: Προφυλακιστέος ο τράπερ και οι συνεργοί του για τις ανατινάξεις των ΑΤΜ

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία του ο γνωστός τράπερ Don Leon και οι δύο συγκατηγορούμενοι του για την υπόθεση της σπείρας των ΑΤΜ.

Τα φερόμενα μέλη της σπείρας των ΑΤΜ – μεταξύ αυτών και ο τράπερ – φέρονται να είχαν συνολική λεία άνω των 710.000, ενώ, πριν τη σύλληψη τους είχαν προβεί σε ακόμη μία διάρρηξη ΑΤΜ στην περιοχή της Ερμιόνης Αργολίδας, αφαιρώντας το ποσό των 198.515 ευρώ.

Στους κατηγορούμενους αποδίδονται συνολικά οκτώ περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών καθώς σήμερα προστέθηκαν στο κατηγορητήριο δύο ακόμα ληστείες ΑΤΜ σε Εύβοια και Κορινθία.

Τι υποστηρίζει ο γνωστός τράπερ

Μόνο την εμπλοκή του σε μία μόνο περίπτωση κλοπής ΑΤΜ παραδέχθηκε ο γνωστός τράπερ Don Leon στην απολογία του στην 10η τακτική ανακρίτρια.

Ο κατηγορούμενος ως μέλος σπείρας που ρήμαζε ΑΤΜ, αρνείται κατηγορηματικά τη συμμετοχή του στις υπόλοιπες πράξεις που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

«Δηλώνω ότι αποδέχομαι την εμπλοκή μου στην περίπτωση της διάρρηξης του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην Ερμιόνη την 02/12/2023 και αρνούμαι κατηγορηματικά την συμμετοχή μου με οιονδήποτε τρόπο στις υπόλοιπες πράξεις όπως αυτές περιγράφονται στο κατηγορητήριο» ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα ο 28χρονος.

«Συγγνώμη για την πράξη μου»

Μάλιστα ο γνωστός τράπερ ζητάει και συγγνώμη για την πράξη του, τονίζοντας: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το κοινωνικό σύνολο για την αξιόποινη συμπεριφορά μου και είμαι διατεθειμένος να υποστώ τις συνέπειες των πράξεων μου στο μέτρο και στο βαθμό όμως της πραγματικής μου εμπλοκής όπως θα σας την περιγράψω».

Ο κατηγορούμενος για σειρά κακουργηματικών πράξεων, αναφέρεται και στην προηγούμενη σύλληψη του για ομοειδή υπόθεση, επισημαίνοντας: «Είναι ήδη γνωστό στην σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος μου που αφορά εκρήξεις το 2021 σε ΑΤΜ από την πρώτη στιγμή ομολόγησα την εμπλοκή μου στο σύνολο των πράξεων που μου αποδίδονταν και χωρίς την παρουσία δικηγόρων ακριβώς γιατί πάγια αρχή μου να αποδέχομαι την ευθύνη για τις πράξεις μου και να μην διακωμωδώ το έργο των διωκτικών και ανακριτικών αρχών».

Ο 28χρονος τράπερ μάλιστα την ντροπή του, που υπέπεσε στο ίδιο λάθος για δεύτερη φορά.

«Δυστυχώς όμως υπέπεσα στο ίδιο λάθος για δεύτερη φορά, «πείθοντας» εσφαλμένως τον εαυτό μου ότι αυτή η φορά θα είναι μία ακόμη και τελευταία και ότι δεν θα προκαλέσω κακό σε κάποιον άνθρωπο, όπως και στο παρελθόν. Κ. Πρόεδρε, κ. Εισαγγελέα ντρέπομαι που εμφανίζομαι ενώπιον σας ξανά έχοντας κάνει το ίδιο λάθος ξανά και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθώ για τις πράξεις μου» αναφέρει στο υπόμνημα του.

«Συμμετείχα μόνο σε εκρήξεις»

Ο 28χρονος επισημαίνει επίσης για τη μοναδική κλοπή που παραδέχεται που αφορά στην έκρηξη στην Ερμιόνη ότι βασικός και πρωταρχικός σκοπός του ήταν να μην διακινδυνεύσει κάποια ανθρώπινη ζωή. Μάλιστα λέει πως είπε σε ένοικο που βγήκε στο μπαλκόνι να μπει μέσα. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες που του αποδίδονται αρνείται την εμπλοκή του σε αυτές, επισημαίνοντας ότι δεν εντοπίστηκαν ούτε αποτυπώματα του, ούτε γενετικό του υλικό, ούτε ταυτοποιήθηκε από το βιντεοληπτικό υλικό.

«Επιπλέον δεν βρέθηκε καμία εκρηκτική ύλη, ούτε καν χρήματα, ύποπτα καλώδια, πολλαπλές συσκευές, κλεπτικά μηχανήματα και εργαλεία που να υποδεικνύουν ότι εγώ με οποιονδήποτε τρόπο θα μπορούσα να έχω εμπλοκή στις συγκεκριμένες περιπτώσεις» τονίζει επίσης ο κατηγορούμενος.

Όσον αφορά την κατηγορία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στο Αίγιο που του αποδίδεται, ο γνωστός τράπερ αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του και προσκόμισε στις δικαστικές αρχές φωτογραφία από το κινητό τηλέφωνο του γιου του που δείχνει ότι εκείνη την ώρα συνομιλούσε μαζί του στο messenger ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στον Πειραιά.

«Συνεπώς δεν μπορεί να είμαι εγώ ανάμεσα στους δράστες αυτούς στο Αίγιο καθώς εφόσον είχα ανοιχτό το κινητό μου τηλέφωνο και τα δεδομένα μου για να επικοινωνήσω με τον γιο μου και την 13/10/2023 και την 14/10/2023 και εφόσον η τηλεφωνική μου σύνδεση παρακολουθούνταν συνεχώς, σίγουρα θα εξέπεμπε το σήμα μου σε κεραία πλησίον του Αίγιου κάτι το οποίο δεν προέκυψε σε καμία περίπτωση από την έκθεση απομαγνητοφώνησης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, γεγονός που αποδεικνύει την απουσία μου από το εν λόγω σημείο!» αναφέρει μεταξύ άλλων ο 28χρονος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις