Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Έκτακτο δελτίο με πολικές θερμοκρασίες! Έως και -25 θα δείξει το θερμόμετρο! Θα χιονίσει παντού

Φωτογραφία Newsit
Φωτογραφία Newsit

– Αγριεύει κι άλλο ο καιρός από τη νύχτα
– Έρχονται θερμοκρασίες από -10 ως και -25 βαθμούς
– Δείτε που θα χτυπήσει η κακοκαιρία και πότε
– Τι προβλέπει για το Newsit ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός

Πολύ έντονα φαινόμενα έρχονται τις επόμενες ώρες. Μια πολύ δύσκολη νύχτα θα περάσουν αρκετές περιοχές στην ηπειρωτική χώρα, αλλά και τα νησιά, ενώ έρχεται σε πολλές περιοχές ολικός παγετός με θερμοκρασίες που θα φτάσουν ως και το -25!

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Χιονοπτώσεις ιδιαιτέρα έντονες θα εκδηλωθούν από σήμερα Δευτέρα (05-01-2015) τις νυχτερινές ώρες στην ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Αττικής και Βοιωτίας), τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και θα συνεχιστούν κατά περιόδους αύριο Τρίτη (06-01-2015), ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης (07-01-2015) σταδιακά θα ασθενήσουν.

Στην Αττική σήμερα Δευτέρα (05-01-2015), θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά (υψόμετρο 200-300 μέτρα), αύριο Τρίτη (06-01-2015) θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρα έντονες κυρίως στη βόρεια και ανατολική Αττική. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια προάστια και πιθανόν πρόσκαιρα μέσα στην Αθήνα, ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης (07-01-2015) σταδιακά θα ασθενήσουν.

Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές το επόμενο τριήμερο κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Παγετός θα σημειωθεί ιδιαιτέρα ισχυρός και κατά τόπους ολικός (ενδεικτικές ελάχιστες τιμές από μείον 25 (-25) ως μείον 10 (-10) βαθμούς κελσίου).

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία ανήμερα των Θεοφανείων

Την Τρίτη, ανήμερα των Θεοφανείων περιμένουμε στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κυρίως στις παράκτιες περιοχές. Στα δυτικά τμήματα της χώρας θα έχουμε ηλιοφάνεια. Χιόνια θα πέσουν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην ανατολική και νότια Αττικοβοιωτία, στις Κυκλάδες, στην ανατολική Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Ιδιαίτερα στην Κρήτη, θα χιονίσει ακόμη και στις παραλίες.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα αλλά περιμένουμε να εξασθενίσουν από την Τετάρτη και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στα πελάγη όμως θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -12 εως 2 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 9 βαθμούς και στα νησιά από 2 εως 11 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -1εναν εως 9 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -1εναν εως 3 βαθμούς κελσίου.

Που θα χιονίσει την Τετάρτη

Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η κακοκαιρία στην ανατολική και νότια χώρα με χιονόνερο και χιονοπτώσεις αρκετά ισχυρές. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Ευβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτα θα είναι έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε νεφώσεις και ήπιες χιονοπτώσεις κυρίως στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, τοπικά όμως στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση από το Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -12 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -8 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από -2 στην Κρήτη εως 11 στη Ρόδο.

Στη Αττική περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και στα ανατολικά του νομού με σταδιακή εξασθένιση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στον Ευβοϊκό εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 εως 3 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -4 εως 2 βαθμούς κελσίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

Θέρμανση & Εξοικονόμηση: Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε στο μεγάλο δημοσιογραφικό αφιέρωμα του Newsit

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε