Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ένα λουλούδι για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο – Πέρασαν 5 χρόνια από τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα

Περαστικοί και μαθητές αφήνουν ένα λουλούδι στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια - ΦΩΤΟ NEWSIT
Περαστικοί και μαθητές αφήνουν ένα λουλούδι στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια - ΦΩΤΟ NEWSIT

Στο μνήμα του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια μαθητές και περαστικοί αφήνουν λουλούδια. Πέρασε μισή δεκαετία από τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου 2008, τότε που ο 15χρονος Αλέξης δολοφονήθηκε από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Στη μνήμη του σήμερα οργανώνονται πορείες και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Η δολοφονία του νεαρού Αλέξη λειτούργησε σαν τη βενζίνη που έβαλε φωτιά στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία. Απο το πρωί μαθητές και περαστικοί αφηνουν ένα λουλούδι στο μνήμα του Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, του 15χρονου αγοριού που έγινε συμβολο των μαθητικών αγώνων.

Κατακόκκινα τριαντάφυλλα και ένα δάφνινο στεφάνι στο μνήμα του Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια - ΦΩΤΟ NEWSIT

Το χρονικό της δολοφονίας που συγκλόνισε την Ελλάδα

Λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα ο 15χρονος μαθητής  Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε από τον ειδικο φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα ο οποίος περιπολούσε στην περιοχη με τον συνάδελφό του Βασίλη Σαραλιώτη.

Ο πεζόδρομος των Εξαρχείων που έγινε η δολοφονία έχει πάρει το όνομα του Αλέξη - ΦΩΤΟ NEWSIT

Ο θάνατος του νεαρού αγοριού ήταν ακαριαίος καθώς η σφαίρα τον χτύπησε στην καρδιά.  Η είδηση μεταδίδεται με ταχύτητα φωτός μέσω του διαδικτύου με αποτέλεσμα έξω από τον Ευαγγελισμό οπου έχει διακομιστεί ο Αλέξης να συγκεντρωθεί πλήθος μαθητών, φοιτητών και πολιτών.

Το κέντρο της Αθήνας κυριολεκτικά παίρνει φωτιά. Τις επόμενες ωρες και μέρες ακολουθούν διαδηλώσεις και πορείες που καταλήγουν σε βίαια επεισόδια και υλικές καταστροφές.

O Αλέξης ζει μέσα από τους αγώνες μας γράφει το πανό - ΦΩΤΟ NEWSIT

Για την ιστορία, ο δολοφόνος Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια καθώς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονια απο πρόθεση ενώ ο Βασίλης Σαραλιώτης καταδικαστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου – Επί ποδός η Αστυνομία

Κλειστοί μέχρι νεοτέρας τρεις σταθμοί του Μετρό λόγο πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

ΝΔ: Ο,τι κι αν επιχειρήσει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, αποκλειστικά υπεύθυνος θα είναι ο κ. Τσίπρας

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις την Παρασκευή λόγω των εκδηλώσεων μνήμης για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

Κάλλιο αργά… – Αποτάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ οι Κορκονέας – Σαραλιώτης

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε