Ελλάδα

Ευχάριστα νέα για τον 15χρονο Δημήτρη – Βγήκε από τη ΜΕΘ μετά τη μεταμόσχευση και τη θερμοπληξία

Ο ανήλικος πάσχει από ανιδρωσία, δηλαδή δεν ιδρώνει, γεγονός που τον κάνει ευάλωτο σε υψηλές θερμοκρασίες
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ευχάριστα νέα έρχονται από το Τορίνο, καθώς ο 15χρονος Δημήτρης από τα Φάρσαλα, ο οποίος την 1η Αυγούστου υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος μετά από σοβαρή θερμοπληξία, άρχισε να αντιδρά θετικά, μετά την αποσωλήνωση και πλέον βρίσκεται εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Οι γιατροί εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της ανάρρωσής του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο νεαρός όχι μόνο άρχισε να αντιδρά θετικά, αλλά βγήκε και από τη ΜΕΘ του ειδικού κέντρου νοσηλείας στο Τορίνο και πλέον βρίσκεται σε θάλαμο κανονικής νοσηλείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος μεταφέρθηκε στην πόλη της βόρειας Ιταλίας με ιπτάμενο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με οξεία ηπατική ανεπάρκεια, αποτέλεσμα της θερμοπληξίας που υπέστη στις 24 Ιουλίου, όταν έκανε πεζοπορία στο Μέτσοβο.

Πάσχει από μία σπάνια διαταραχή, αυτή της ανιδρωσίας, δηλαδή δεν ιδρώνει, γεγονός που τον κάνει ευάλωτο σε υψηλές θερμοκρασίες.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου, στη συνέχεια στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, έπειτα στο νοσοκομείο του Ρίου Αχαΐας και τέλος στο Τορίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την προσφυγή Κοβέσι για την ανανέωση της θητείας των τριών ευρωεισαγγελέων για 2 χρόνια
«Η προσφυγή της Γενικής Ευρωπαίας Εισαγγελέα είναι απαράδεκτη, γιατί στην ελληνική νομοθεσία προβλέπεται ότι μόνο οι θιγόμενοι δικαστικοί λειτουργοί μπορούν να προσφεύγουν και όχι άλλος τρίτος, αντί αυτών»
Λάουρα Κοβέσι 13
Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της Σταυρούλας Λεβεντάκη που δολοφονήθηκε από τον ενοικιαστή της στα Χανιά – Δικαιοσύνη ζητούν οι συγγενείς
Η Σταυρούλα Λεβεντάκη μαρτύρησε στα χέρια του δολοφόνου της μέσα στο σπίτι που του νοίκιασε - Η γυναίκα είχε εξαφανιστεί από τις 30 Μαϊου, όμως το έγκλημα εξιχνιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
Σταυρούλα Λεβεντάκη: Θρήνος στην κηδεία της στο Βαρύπετρο Χανίων – Δικαιοσύνη ζητούν οι συγγενείς